dissabte, 27 de desembre del 2008

L'embolic segueix


El CE Via Fora i AE Diedre, van impugnat la convocatòria d'eleccions a la FEEC, que va ser acceptada el passat dia 23, per la Junta Electoral i per tant s'ha de tornar a iniciar tot el procés electoral.

Segons el diari AVUI del dia 25, la candidatura que encapçala el SR. Daniel Planas ha recorregut aquesta decisió. Motiu? ara per ara desconegut, però tot fa sospitar que no volen que l'altra candidatura, la que encapçala Jordi Quera, no tingui l'oportunitat de donar a conèixer el seu programa a les entitats excursionistes, al trobar-nos en plenes festes nadalenques i trobar-se aquests tancats per vacances.

Sens dubte la manca de transparència i d'igualtat de condicions, no ajuda gens al món excursionista.

Resposta al Sr. Planas


Està clar que el Sr. Dani Planas no s’assabenta de gaires coses. De fet no s’assabenta que qui belluga els fils de la seva candidatura no és ell, ja que segons ell, tot aquell que s'aparti de les línies per ell marcades, el faria fora de la seva candidatura. Doncs per les seves manifestacions i formes d'actuar, tant el Sr. Peixó com el Sr. Merino, haurien d'haver estat expulsats.

Però bé el motiu de la meva resposta és per aclarir-li al Sr. Planas les seves manifestacions al diari 9 Esportiu on ens acusa a la candidatura que encapçala el Sr. Jordi quera de repartir carnets de bons i mals catalans. Val dir que nosaltres no hem dit mai qui és bo o dolent, simplement hem exposat fets que en cap moment han desmentit i per tant hem de suposar que són veritat, l’únic que volem és que tothom sàpiga la veritat. Diu en Planas que l'únic que ens preocupa és la Selecció de Curses, res més lluny de la realitat, aquest tema ens preocupa i molt, però tant com d'altres que exposem en el ideari de la nostra candidatura al blog de la mateixa http://jordiquera2009.bloc.cat/ . Per cert, on és el ideari o programa del Sr. Planas?. També diu que la candidatura ha estat impulsada per la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes. La Plataforma és un assessor més, com d'altres que puguem tenir a nivell jurídic, econòmic, esportiu, etc. Però li recordo al Sr. Planas que ell em va telefonar per dir-me que es posaria en contacte amb un partit polític (que forma part del govern de la Generalitat),per què aturessin els comentaris i articles que s'estan fent sobre la Selecció de Curses, he de suposar d'això que el Sr. Planas encapçala una candidatura orquestrada des d'un partit polític?.

Sr. Planas, si us plau informis abans de parlar i informis del que fan els seus companys de candidatura.

dimarts, 23 de desembre del 2008

No caiguem en la trampa. A mi no m'enganyeu, us coneix-ho massa bé.

En el dia d'ahir l'ISF va fer pública una nota dirigida a mitjans de comunicació i entitats, referida a l'afer amb la FEEC. Us l'ajunto amb un seguit de comentaris per que entengueu l'engany i parany que pretenen que caiguem.

PRESS RELEASE
December 22, 2008
Biella, Italy

Declaració oficial als membres, atletes, federacions internacionals i a les parts
interessades, en nom de la Junta Directiva de la International Skyrunning
Federation (ISF). Vull aclarir las últimes informacions aparegudes a la premsa
espanyola respecte a la fundació de la ISF.

“La Federation for Sport at Altitude (FSA) va ser legal i democràticament
transformada en la International Skyrunning Federation (ISF) el 19 de juliol de 2008 a
Canazei, Itàlia”. Encara és l’hora que a les federacions que eren membres de l’antiga FSA els hi expliquin el canvi que volien fer, en que consistia i que opinaven. Els nous estatuts (d’acord amb la Carta CIO) van ser aprovats per unanimitat pels membres amb dret a vot. Doncs bé Catalunya i Euskadi estaven en aquesta votació i van votar, com és que ara els Sr. Giacometti diu que els catalans i bascos, només són aspirants a membres? És dir amb veu però sense vot.

La FSA, registrada pel CSEN / CONI (Comitè Olímpic italià), ha organitzat
esdeveniments skyrunning a nivell internacional i porta a terme investigació
científica des de 1995. Durant els darrers cinc anys, la FSA ha organitzat les
SkyRunner® World Series, un circuit de carreres obert als corredors i els equips
comercials.

Entre els que han destacat a les Series hi ha equips amb skyrunners catalans i un
equip anomenat "Selecció Catalana", que ha guanyat el títol mundial tres
vegades. El Sr. Giacometti i el Sr. Marimon, també tracten amb aquest menyspreu a les seleccions d’Andorra, Veneçuela, Portugal, etc?

La ISF seguirà amb la categoria "open" a les SkyRunner® World Series en el futur i,
per tant, equips català, així com altres associacions, poden seguir competint. Sí, però Catalunya podia competir fins ara, als Campionats d’Europa, del Món i Skygames i ara no ho podrà fer, ho farà la selecció de “las españas, és dir la roja”, segons el reglament que ha anunciat l’ISF.

Les informacions de que la Federació Catalana (FEEC) era un "membre de ple dret
i amb vot a la antiga Federació d'Esports Altitud (FSA)" són completament falses.
Era a la FSA com un membre associat, és a dir, sense dret a vot, la FEEC no tenia
dret a vot a l'Assemblea Constituent. En cap moment ningú a dit que la FEEC tingués vot, cap federació en tenia, només votaven el Sr. Giacometti i els seus col·legues, entre els quals està el Sr. Marimon. Ara a la nova ISF, les federacions que estaven a un igual amb catalans i bascos, tenen dret a vot i Catalunya i Euskadi no. Per contra ha aparegut la FEDME i s’ha li ha donat el dret a vot a ella.

La Junta Directiva de la ISF també desitja declarar que mai es van rebre pressions
d'altres per tal d'excloure a qualsevol associació o federació. Clar que no van rebre cap pressió, el Sr. Marimon Secretari General de la ISF (escollit a dit, com tota la junta de la ISF), i alhora assalariat de la federació espanyola i ara també de la ISF, ja s’ha cuidat de tot, sense necessitat de pressionar als seus “conpinxes”. La nova sol.licitud de la FEEC per inscriure's com a Membre Associat, d’acord amb els Estatuts de la ISF,ha estat rebuda per la ISF i, juntament amb les peticions d'altres associacions, serà examinada en la pròxima Assemblea General el juliol de 2009.
Com bé diu la nota, la “nova” sol·licitud, per que ja va ser denegada l’anterior, inclòs havent participat en les votacions dels nous estatuts.

Marino Giacometti
ISF President

Per cert Sr. Giacometti, on són les actas de dissolució de la FSA i la de constitució de la ISF?. No han estat lliurades als assistents a la segona reunió, ja que la primera (dissolució FSA) no va existir.

dissabte, 20 de desembre del 2008

Ara ja bull

Després de la publicació ahir en el diari AVUI de l’article “Ofensiva en tota regla contra les seleccions catalanes” http://www.avui.cat/article/esports/49492/ofensiva/tota/regla/contra/seleccions/catalanes.html l’ambient ja no està calent, ja bull.

Després d’estar uns dies en silenci, no per manca de ganes, si no per manca de temps i per que cada dia que passava sortien novetats i sospites. Finalment ja no són sospites, són realitats i cal possessionar-se i prendre partit.

Com diu l’article de l’AVUI, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), està en procés electoral. L’actual president el Sr. Anton Fontdevila no es presenta a la reelecció, donant així per tancat el seu període de mandat i una etapa de la FEEC, que els temps, com totes les etapes jutjarà.

Pel que sembla, des de fa ja uns mesos (això diu el fòrum de la FEEC i ho reafirma l’ex-president Bernat Clarella http://www.feec.org/forum/forum.php?accio=llegir&IdMissatge=16332&IdGrup=122&inici=10 ) el fins ara coordinador de les Divisions Territorials de la FEEC, Sr. Peixo, aprofitant-se del seu càrrec, ha anat per les vegueries fent campanya i confeccionant la seva candidatura, això sí no posant-se ell en primera línia, sinó aprofitant-se de l’ambició personal del Sr. Dani Planas.

Aquesta candidatura tramada des de la foscor, ja fa uns mesos, compte amb membres sota sospita, de ser espanyolistes. Aquesta afirmació no és gratuïta, hi han fets més que suficients que ho avalen:

1- A la candidatura encapçalada pel Sr. Planas i figuren 3 membres de l’assemblea de la federació espanyola, els senyors Peixo, Simó i Magriñà http://www.fedme.es/?action=seccion.seccion&subseccion=172 i un quart element, el Sr. Merino, amb interessos mercantils a la federació espanyola, ja que és un dels màxims accionistes de l’empresa patrocinadora de la FEDME. Els tres primers en teoria van estar el mes de maig a l’assemblea de la FEDME on es va anunciar la maniobra que va fer fora a la FEEC i Bascos de la ISF. Dels tres tenim la certesa que el Sr. Peixo hi va ser i manifesta que va votar en contra. Però lluny d’informar a la Junta Directiva i Consell Directiu de la FEEC, va callar i ocultar les intencions de la federació espanyola, permeten que la FEDME es sortís amb la seva.
2- El Sr. Peixo, a part d’utilitzar en més d’una ocasió les mateixes paraules que el Sr. Jordi Marimon, per desacreditar-me (que si vaig ser expulsat de la assemblea constituent de la ISF on es va fer fora de l’internacional a catalans i bascos, que si soc un aprofitat i viatjo pel món amb la família amb diners públics, tec), a part d’això, ja ha manifestat en dues ocasions en dos dies de diferència (a Cornellà i a Cassà de la Selva, en sendes reunions de vegueries), que amb la FEDME cal estar a bones, que no s’ha d’entrar en conflicte amb ells i que la participació de les Seleccions Catalanes en competicions oficials internacionals que ara per ara no és possible i que ens hem de conformar en participar en competicions oficioses. Cal dir que el Sr. Peixo és a més a més el responsable de la Selecció Catalana de Raquetes de Neu.
3- El Sr. Merino, també va manifestar a Cornellà, que no era el moment d’entrar en conflicte amb la FEDME.
4- El passat dia 7 de desembre, després d’una entrevista que em va fer l’emissora de RAC-1, vaig rebre una telefonada del Sr. Planas on em recomanava que no fes més declaracions sobre el que va passar a l’assemblea de Canazei i que denuncies més les maniobres de la FEDME, doncs no era el moment i que a tot cas ja es dirigiria ell als polítics, per que deixessin aquest tema aparcat..
Vist tot aquest panorama, fa uns dies un grup de gent lligats al món de la muntanya, ens vàrem decidir a corre-cuita a fer una candidatura per presentar-nos a les eleccions de la FEEC, per donar nous aires a la federació, amb un projecte nou i de modernització que ha de finalitzar amb un congrés del món excursionista per saber on volem arribar i per suposat impedir que els sicaris de la FEDME, es facin amb el control de la FEEC, independitzar-nos de la federació espanyola i lluitar per que els nostres esportistes puguin competir a nivell internacional, defensant els colors de Catalunya. Aquesta candidatura està encapçalada per Sr. Jordi Quera. En els propers dies, us informaré d’un blog de la candidatura on tindreu el programa i la llista de la candidatura. Mentrestant preparem-nos per unes festes de Nadal calentes i de lluita, doncs les eleccions són el proper dia 10 de gener. Si ets muntanyenc i estimes el teu país, fes el possible per que el president del teu club vagi a votar i decideixi si vol una FEEC tenyida de la “roja” o bé una FEEC “Forta i Independent”

dilluns, 1 de desembre del 2008



L'ambient s'escalfa, article publicat avui 1/12/08. Que diran les màximes autoritats espotives de Catalunya?