dimecres, 27 de gener del 2010

Tret de sortida a les copes, lligues, circuits, etc. de curses de muntanya 2010

Tot just finalitzar el mes de gener, la cursa del Pastisset de Benifallet, dona el tret de sortida del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre, el primer circuit 2010 que es posa en marxa. Circuit que aquest any constarà de 19 curses i que finalitzarà el 21 de novembre. Des del meu punt de vista excessives curses, però tot depèn del s objectius que es fixin els organitzadors.


Si el que es busca és el fomentar l’afició a les curses de muntanyes, sense cercar grans resultats esportius i fomentar l’esport popular, l’idea és bona i l’objectiu està força assolit i crec que aquest és l’objectiu. En canvi si el que es busca és la qualitat de resultats esportius i que el circuit el segueixin grans estrelles de les curses, l’objectiu no es complirà.

Per aconseguir bons resultats, es necessita un temps de recuperació entre cursa i cursa, el cos no aguanta estar el 100% onze mesos a l’any i el corredor s’esposa a patir lesions “baixons” físics per esgotament. Però això cada esportista ha de saber a que s’arrisca i actuar en conseqüència.

És una opinió, però endavant amb el circuit i que de ben segur serà un èxit de participació.

Paral•lelament a aquesta cursa, també es disputa la tercera edició de la cursa de Mont –Rodon, de només 12 quilòmetres, la majoria d’ells per pista forestal i tant sols 400 metres de desnivell positius, és dir una cursa força ràpida i poc tècnica, ideal per un bon entrenament de velocitat.

dijous, 21 de gener del 2010

La Selecció Catalana de curses de Muntanya 2010, en marxa

Diumenge es va presentar la Selecció Catalana per aquesta temporada 2010 http://www.feec.org/Noticies/noticia.php?noti=5165 , amb dues baixes força significatives, ja que són els actuals subcampions del Món, en Tófol Castanyer i la Mireia Miró.

Serà una temporada difícil de cara a revalidar el títol mundial, ja que com està passant en les darreres temporades, els corredors més significatius i que millors resultats han obtingut, marxen cap a altres equips, amb la passivitat de la FEEC, que veu com els seus rivals es van enfortint amb corredors, que una federació com cal, no deixaria marxar. Però bé la FEEC és la FEEC.

Per la Copa del Món, la Selecció presentarà un equip, molt curt, potser massa per aspirar al títol. Això sí amb valors segurs com en Toti Bes i en Just Sociats, corredors que sempre puntuen. També hi figura en Jessed Hernández, però ja veurem si finalitza la temporada o passa com els dos anys anteriors, en que ha buscat altres al•licients, lluny de la nostra Selecció. Completen l’equip “mundialista” , Xavi Espiña i Laia Andreu que amb experiència del darrer any, aquesta temporada poden donar bons resultats.

A nivell internacional, completa l’equip Adolfo Aguiló, que disputarà el Tour del Montblanc

On sembla que la Selecció aposta fort, és pel Campionat i Copa d’Espanya, cosa que és d’esperar donada la trajectòria i directrius de la nova Junta. Des del meu punt de vista, corredors que formaran l’equip de competicions peninsulars, podrien estar més amunt, com Anna Comet, Josep Barrufet o Oscar Roig, inclús Kiko Martí, que després de la bona actuació l’any passat, es mereix una oportunitat més enllà dels Pirineus. Completen l’equip Josep Cuadrat i Silvia Leal.

A l’equip trobo a faltar la Lola Brusau, després de la bona temporada de l’any passat, crec que es mereixia seguir. Al igual que es podrien incorporar nous valor com Andreu Simon, Sara Vila o Laura Aymerich (que va guanyar la Copa Catalana amb molta comoditat)

Sigui com sigui, n’estic convençut que tècnics i corredors si deixaran la pell, que tinguin sort, molta sort i que els directius els deixin treballar i no els toquin el que no sona.

dijous, 7 de gener del 2010

FEEC.... decisions polèmiques o “amiguismes”

Aquesta és la sospita que existeix sobre dues de les darreres decisions que s’han pres a la FEEC. Una esportiva i un altra administrativa.

Començaré per la darrera, que és de la que hi ha menys informació. Des de fa uns quants dies, a la FEEC, hi ha una nova treballadora, que pel que es sap, fa les funcions de “gerent”. És dir que s’ha incorporat una nova treballadora a la FEEC, a càrrec de dels diners de federats i entitats i ningú, n’ha estat informat, ni s’ha fet publica la convocatòria d’aquest nou lloc de treball, que fins ara portava a terme un altre treballador de la FEEC, el qual no sabem si s’ha li ha rebaixat el salari o simplement la nova treballadora cobra més que el fins ara gerent. Al no existir convocatòria tot ens fa sospitar que aquí hi ha “amiguisme”.

És curiós que aquesta persona s’incorpori tot just un mes després de l’Assemblea d’entitats i en la mateixa no es va fer cap menció a aquesta nova incorporació. És més, en el pressupost presentat per la Junta i aprovat per l’assemblea, la despesa de “salaris” era de 102.100€, és dir, 1.100€ superior al 2009. Pel que encara entenem menys aquest nomenament, doncs no crec que aquesta nova gerent, cobri només 1.100€ anuals i la resta de treballadors no tinguin augment de sou, ni que sigui l’IPC. Per tant per que quadrin els números, només cal esperar un nou acomiadament, tipus el de l’anterior Director Tècnic, és dir presentació a la FEEC d’en Sr. Peixò i la Sra. Advocada i algú al carrer per que no té el perfil.

Només cal un dubte, alguna Entitat demanarà explicacions? O simplement s’ho empassaran i ho deixaran passar , malgrat sigui a compte dels diners de tots?

La decisió esportiva, fa referència al Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva. Simplement no tinc paraules, com és possible que en Marc Jiménez, no formi part d’aquest centre. Quan ha demostrat ser un diamant en brut i una gran promesa, per no dir realitat de l’escalada esportiva a casa nostra. Un veritable valor que l’any passat ja va formar part de la Selecció Catalana, obtenint molts bons resultats, malgrat la seva joventut. Sens dubte pot ser el relleu d’en “Ramonet”.

L’exclusió del centre de tecnificació no ha estat pas per no superar les proves, simplement ha estat exclòs, per que ja té entrenador i ja està prou preparat. Segons aquests motius, per que segueixen en Kilian Jornet, Mireia Miró i en Marc Pinsach al Centre de Tecnificació d’esquí?.

Una de dues, o cada centre de tecnificació de la FEEC, va a la seva “bola”, sense que la direcció tècnica de la FEEC tingui uns criteris clars o simplement en aquest centre de tecnificació d’escalada hi ha molt amiguisme? Podeu veure tot el que ha passat amb en Marc a http://kantugansu.blogspot.com/2009/12/amb-la-feec-flipeu-segur.html i http://www.marclimb.com/site/noticias/Leer/186/una-de-kafka.html