dijous, 4 de juny del 2009

Cap de setmana amb la Cuita el Sol i la Valmalenco-Valposchiavo

Dissabte a la tarda vespre ens espera la pujada al Monteixo, tot corrent contra el sol. La ja popular (malgrat el preu excessiu) Cuita el Sol, comptarà un cop més amb una nombrosa participació, atreta sens dubte per la singularitat de la cursa. Esperem que enguany, el temps acompanyi i es pugui disputar la cursa en la seva totalitat. Serà la tercera cursa puntuable per la Copa Catalana d’enguany, és dir l’equador de la competició, el que farà que els aspirants al triomf final acabin de posar el fil a l’agulla, per tal d’encarar la segona part de la Copa, el més ben situat possible. Així Dani Ballesteros i Laura Aymeric, hauran d’esforçar-se al màxim per tal de conservar les seves primeres posicions i optar amb garanties al triomf final.

Més lluny es disputa la Valmalenco-Valposchiavo, una cursa que té la sortida a Itàlia i finalitza a Suïssa, tot passant pel Passo de Campagneda. Aquest és una de les curses que als corredors els agrada disputar, no només pel recorregut, si no pel tracta de l’organització, si bé enguany, ha canviat el director de cursa. A la llista d’inscrits, 5 catalans, si bé cap d’ells està en el seu millor moment de forma i inclòs a darrera hora podria perillar la seva participació, es tracta de Kilian Jornet (recuperant-se encara del desgast físic de la temporada d’esquí de muntanya), Agustí Roc (que va patir un esquinç de turmell a Zegama), Marc Solà (no sembla està en la forma que el va portar al segon lloc del Trofeo 4 de Luglio), Jessed Hernández (molt lluny de la seva millor forma) i Mireia Mirò (recuperant-se d’una petita lesió).

La neu sembla assegurada, un cop més, a les parts altes de la cursa, sent un cop més una de les poques curses del circuit que es troba amb aquest element en el seu recorregut, el que fa que la cursa encara sigui més dura.