dimecres, 19 d’agost del 2009

Dissabte: Challenge des 3000m ariégeois.

Si fa unes setmanes, es disputava el Championat du Canigou, aquest cap de setmana toca l’anomenada “cursa de la Pica”. Cursa que al igual que la del Canigó, és tota una institució a l’altre costat dels Pirineus i també va ser de les primeres en que hi van córrer esportistes catalans.

Enguany es celebren ja 20 edicions, i per celebrar-ho, els organitzadors han allargat la cursa en 4 quilòmetres (de 42 a 46), per tal d’ascendir a un tercer pic de més de 3000 metres, per tant seran 3 els cims de més de 3000 metres pels que passarà la cursa: el Montcalm (3077) la Pica d’Estats (3143) i el Sulho (3072), amb uns desnivells acumulats de 7.802 metres.

Paral·lelament es disputaran dues curses més, la Marathon del Montcalm, de 42 quilòmetres i de recorregut semblant a l’anterior cursa però sense passar pel cim del Sulho. Per acabar també es disputarà el Trail des Villages, de 16 quilòmetres. Per tant serà un dissabte de gran festa de curses de muntanya.

Els màxims favorits són l’italià Fulvio Dapit i l’andorrana Stephani Jiménez, però caldrà tenir en compte els catalans Toti Bes (guanyador de l’any passat) i Alfons Gaston, en homes i Tina Bes en dones.

Torna la Copa de las Españas

D’altra banda, diumenge es disputarà la tercera cursa puntuable de “las carreras por montaña”, que tindrà lloc a la localitat galega de Parada de Sil, en l’anomenada Carreira por Montaña Canón do Sil, de 32,6 quilòmetres i 4.240 metres de desnivells acumulats. Cota màxima 1.316 metres.Esperem que en aquesta cursa, els corredors/es catalans tinguin més sort. En noies Laia Andreu, seguirà lluitant per les primeres posicions, ara és tercera de la general a 4 punts del segon lloc i a 11 del primer lloc. En nois el millor classificat és Kiko Martí en vuitena posició.