dilluns, 11 de maig del 2009

Avui toca descansar

Després d’un cap de setmana atapeït curses, el descans és obligat. El proper cap de setmana sant tornem-hi, encara que amb menys activitat.

CURSA D’ALTA MUNTANYA DE BERGA:

Mitja hora abans de la sortida va caure un fort xàfec sobre Berga i ja feia presagiar que la cursa seria complicada, doncs al fang calia afegir-hi la neu de les parts altes del recorregut.

Amb una lleugera pluja i la fresca que comportava, es va enfilar les escales que porten al Santuari de Queralt, que va servir per estirar el grup de corredors, en bona part pel fort ritme que va imposar el corredor Robert Sancho.

El dia es va anar aclarint, però la xafogor va anar augmentant i amb aquest panorama es va enfilar amb pujada més suau, el Coll d’Oreller i d’aquí i fins l’inici de la pujada al Rasos de Dalt, alguns trams de baixades, per poder “descansar” les cames. En aquesta pujada en Robert Sancho i en Josep Cuadrat (que compartien el cap de la cursa), van anar afluixant el ritme, fins que van ser superats per en Dani Ballesteros, en Lluís Corbera i en Xavi Espinya, que per aquest ordre van passar pel cim dels Rasos de d’Alt, punt més alt de la cursa i amb força neu.

El tram de descens i posterior pujada als Rasos de Baix, va fer perdre pistonada a en Lluís Corbera, mentre i va ser superat per en Josep Cuadrado. La baixa dels Rasos va ser força tècnica, on forces voluntaris cuidaven que ningú prengués mal.

En el tram de baixada, en Xavi Espinya, ha arravatat el primer lloc a en Dani Ballesteros i ja no l’ha deixat fins el final. El podi l’ha completat en Josep Cuadrado. Dani Ballesteros amb aquest segon lloc i el també segon lloc a la cursa de Sant Amand, passa a liderar la Copa Catalana

En noies, bona part de la cursa ha estat dominada per la Laura Aymeric, que passa a encapçalar la Copa Catalana, però el triomf final de la cursa ha estat per la Neus Parcerisas, que cada cop es troba més adaptada a aquests tipus de curses i prepara ja el seu debut amb la Selecció Catalana.

CURSA DE L’ALBA

Més bon temps van tenir els corredors de la Cursa de l’Alba, on ni pluja ni neu van posar dificultats als corredors, la cursa com era d’esperar va ser dominada pel Just Sociats en categoria d’homes i la Monica Ardid en categoria de dones. Els segon lloc d’homes ja va ser més disputat, guanyant aquesta posició en Pere Aurell, per davant d’en Javi Delgado i en Robert Guilera. En noies la segona posició va ser per la Raquel Velasco i la tercera l’Anna Macia.

PUJADA A PALLEROLS

Com era d’esperar, aquesta cursa del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre, va ser una lluita aferrissada entre els dos corredors que s’estan disputant la classificació general, en Ahmed Elqayed i l’Albert Gine, en aquesta ocasió va gunyar el primer que desfà l’empat a curses guanyades que hi havia fins ara i caldrà esperar la classificació general oficial per saber, qui dels dos passa a encapçalar el Circuit. Per darrera d’ells en Josep Lluís Rubio, que amb aquesta tercera posició, s’afiança en el tercer lloc de la general. En noies victòria sense discussió de Maria Reyes Valero, que es referma encara més com a líder indiscutible del Circuit. El segon lloc per Montserrat Sistere i el tercer per l’Amparo Garcia, totes dues pujaran posicions a la classificació general, ocupant llocs d’honor.

MEDIA MARATON DE MONTAÑA DE LA SIERRA DE SEGOVIA

El mal temps, boira, vent i fred, més la neu acumulada a la part alta de la cursa, van fer que aquesta modifiqués els seu recorregut en la que era la primera prova puntuable per la “Copa de las españas de carreras por montaña”.

Fred com l’ambient, va ser el debut de la Selecció Catalana que disputarà aquesta competició, tant sols la Laia Andreu (segona de la general) i la Lola Brusau (primera veterana, es van salvar del discret paper dels nostres representants. Anna Comet (guanyadora la setmana passada a Sóller) va ser 10a. i Anna Jurado (guanyadora l’any passat de la Copa Catalana) 29a.

Els nois tampoc varen tenir sort, Kiko Martí, actual campió de la Copa Catalana, va ser el millor en el lloc 16è., mentre que el jove Josep Barrufet va ser 26è. i l’actual guanyador del Circuit Català, en Daniel Cazalla, 40è.

Cursa per molts d’ells per oblidar i a preparar el Campionat de las españas, el proper mes de juny.