dimecres, 13 de maig del 2009

Per molt que siguem una Nació, no n’hi ha prou en ser català

El cinisme i el despreci de tot els que tenen una parcel·la de poder, sigui petita o gran, a l’estat espanyol, en vers Catalunya no te fre.
I quan dic això, no ho dic tant sols pel que veiem a les noticies cada dia, si no per tots aquells que ostenten petits càrrecs en petits estaments, com ara la FEDME. De tots és sabuda la maniobra que va fer fora a Catalunya de la federació internacional, impedint que disputi títols mundials i europeus. Ara alguns dels tristos personatges protagonistes d’aquella “heroica contienda” i que malauradament són catalans de naixement, es dediquen a menysprear l’esforç que estan fent alguns catalans per tirar endavant una competició a nivell internacional, com serà el Primer Gran Premi Internacional de les Nacions. Aquest gran premi (ja us informarem quan sigui l’hora, en pocs dies) pretén reunir a tots aquells corredors de muntanya que hi desitgin participar, siguin de la nació que siguin, estiguin o no reconegudes per l’ONU, pel COI o pels seus estats dominadors. Hi tindran cabuda, catalans, bascos, bretons, occitans, escocesos, etc i evidentment també estats reconeguts, com Andorra, França, Itàlia, etc. I també, per que no serà excloent de ningú, l’estat español.

Doncs bé aquesta iniciativa, ha estat considerada per un membre destacat de la FEDME, alhora també dirigent de l’antidemocràtica ISF, com Gran Premi de les Nacions oprimides.

No hi ha cap mena de dubte que aquest sr., encara és dels que creu fermament “en una España grande y libre”, on tot ha de passar pel vist i plau i consentiment d’un estat imperialista decadent amb gust ranci i olor a naftalina, com és l’estat español.

Sí, comencem a estar-ne cansats de tantes tonteries, de tanta supèrbia i prepotència, que ells disputin el seu Campionat d’Europa d’Estats imperialistes i excloents i ens deixin en pau.

Com diu la cançó dels Pets “Per molt que siguem una Nació, no n’hi ha prou en ser català, cal que ho tinguem molt clar”. I aquest darrer punt és el que potser no tothom s’ho creu. És hora de demostrar que ens ho creiem i ho tenim clar.

Deixant a part els corredors preseleccionats per la “roja” per anar a l’europeu, ja en parlaré més avall, ser que alguns catalans tenien planificar anar a la Dolomites Skyrace. Se que aquesta cursa des del punt de vista esportiu és molt atractiva, però crec que enguany no toca anar-hi, el bateig de Campionat d’Europa de la ISF, és dir d’aquells que no ens deixen participar-hi com a nació, obliga des del meu punt de vista a no anar-hi. La cursa serà igual o més atractiva l’any que ve, que ja no tindrà la lacra que li han penjat aquest any. Aquest any toca quedar-se a casa, anar a Núria al Gran Premi Internacional de les Nacions, a fer costat a aquells que creuen en un esport i un món lliure de barreres politiques, tant és si correràs o no, el 19 de juliol el teu lloc és a Núria, no a Canazei, has de demostrar que tu sí t’ho creus que ets català i tens una Nació amb la que et sents identificat.

Als corredors d’élite només dir-lis que s’han de mullar, ara no valen mitges tintes. Sé, que esportivament un Campionat d’Europa pot significar molt, però cal recordar que malgrat li diguin que aquest és oficial (per mi és tant oficial com els disputats fins ara), serà un campionat descafeïnat, no tothom hi pot participar, és limitat i excloent. Els anteriors eren oberts a tothom i no s’excloïa a ningú. Només recordeu que amb els actuals estatuts només poden participar els equips nacionals d’Itàlia, Suïssa, Andorra, Rússia i “la roja”. Vosaltres que coneixeu aquest món, creieu sincerament que en aquest campionat hi seran tots els millors d’Europa? No creieu que serà descafeïnat?. Com he dit abans, la Dolomites Skyrace , l’any que ve, també es disputarà i segurament amb més corredors d’élite que aquest any, doncs no tindran cap normativa excloent.
Admiro la decisió dels corredors bascos de renunciar a la “roja”, ells ho tenen clar, tant de bo que els nostres corredors, també ho tinguin tant clar. Pels que tenen dubtes per possibles represàlies de la FEDME: estigueu tranquils, si això passés ja hi ha qui us defensarà.

Ara toca: “ser una Nació, ser català i tenir-ho molt clar”