dissabte, 20 de desembre del 2008

Ara ja bull

Després de la publicació ahir en el diari AVUI de l’article “Ofensiva en tota regla contra les seleccions catalanes” http://www.avui.cat/article/esports/49492/ofensiva/tota/regla/contra/seleccions/catalanes.html l’ambient ja no està calent, ja bull.

Després d’estar uns dies en silenci, no per manca de ganes, si no per manca de temps i per que cada dia que passava sortien novetats i sospites. Finalment ja no són sospites, són realitats i cal possessionar-se i prendre partit.

Com diu l’article de l’AVUI, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), està en procés electoral. L’actual president el Sr. Anton Fontdevila no es presenta a la reelecció, donant així per tancat el seu període de mandat i una etapa de la FEEC, que els temps, com totes les etapes jutjarà.

Pel que sembla, des de fa ja uns mesos (això diu el fòrum de la FEEC i ho reafirma l’ex-president Bernat Clarella http://www.feec.org/forum/forum.php?accio=llegir&IdMissatge=16332&IdGrup=122&inici=10 ) el fins ara coordinador de les Divisions Territorials de la FEEC, Sr. Peixo, aprofitant-se del seu càrrec, ha anat per les vegueries fent campanya i confeccionant la seva candidatura, això sí no posant-se ell en primera línia, sinó aprofitant-se de l’ambició personal del Sr. Dani Planas.

Aquesta candidatura tramada des de la foscor, ja fa uns mesos, compte amb membres sota sospita, de ser espanyolistes. Aquesta afirmació no és gratuïta, hi han fets més que suficients que ho avalen:

1- A la candidatura encapçalada pel Sr. Planas i figuren 3 membres de l’assemblea de la federació espanyola, els senyors Peixo, Simó i Magriñà http://www.fedme.es/?action=seccion.seccion&subseccion=172 i un quart element, el Sr. Merino, amb interessos mercantils a la federació espanyola, ja que és un dels màxims accionistes de l’empresa patrocinadora de la FEDME. Els tres primers en teoria van estar el mes de maig a l’assemblea de la FEDME on es va anunciar la maniobra que va fer fora a la FEEC i Bascos de la ISF. Dels tres tenim la certesa que el Sr. Peixo hi va ser i manifesta que va votar en contra. Però lluny d’informar a la Junta Directiva i Consell Directiu de la FEEC, va callar i ocultar les intencions de la federació espanyola, permeten que la FEDME es sortís amb la seva.
2- El Sr. Peixo, a part d’utilitzar en més d’una ocasió les mateixes paraules que el Sr. Jordi Marimon, per desacreditar-me (que si vaig ser expulsat de la assemblea constituent de la ISF on es va fer fora de l’internacional a catalans i bascos, que si soc un aprofitat i viatjo pel món amb la família amb diners públics, tec), a part d’això, ja ha manifestat en dues ocasions en dos dies de diferència (a Cornellà i a Cassà de la Selva, en sendes reunions de vegueries), que amb la FEDME cal estar a bones, que no s’ha d’entrar en conflicte amb ells i que la participació de les Seleccions Catalanes en competicions oficials internacionals que ara per ara no és possible i que ens hem de conformar en participar en competicions oficioses. Cal dir que el Sr. Peixo és a més a més el responsable de la Selecció Catalana de Raquetes de Neu.
3- El Sr. Merino, també va manifestar a Cornellà, que no era el moment d’entrar en conflicte amb la FEDME.
4- El passat dia 7 de desembre, després d’una entrevista que em va fer l’emissora de RAC-1, vaig rebre una telefonada del Sr. Planas on em recomanava que no fes més declaracions sobre el que va passar a l’assemblea de Canazei i que denuncies més les maniobres de la FEDME, doncs no era el moment i que a tot cas ja es dirigiria ell als polítics, per que deixessin aquest tema aparcat..
Vist tot aquest panorama, fa uns dies un grup de gent lligats al món de la muntanya, ens vàrem decidir a corre-cuita a fer una candidatura per presentar-nos a les eleccions de la FEEC, per donar nous aires a la federació, amb un projecte nou i de modernització que ha de finalitzar amb un congrés del món excursionista per saber on volem arribar i per suposat impedir que els sicaris de la FEDME, es facin amb el control de la FEEC, independitzar-nos de la federació espanyola i lluitar per que els nostres esportistes puguin competir a nivell internacional, defensant els colors de Catalunya. Aquesta candidatura està encapçalada per Sr. Jordi Quera. En els propers dies, us informaré d’un blog de la candidatura on tindreu el programa i la llista de la candidatura. Mentrestant preparem-nos per unes festes de Nadal calentes i de lluita, doncs les eleccions són el proper dia 10 de gener. Si ets muntanyenc i estimes el teu país, fes el possible per que el president del teu club vagi a votar i decideixi si vol una FEEC tenyida de la “roja” o bé una FEEC “Forta i Independent”