dimarts, 23 de desembre del 2008

No caiguem en la trampa. A mi no m'enganyeu, us coneix-ho massa bé.

En el dia d'ahir l'ISF va fer pública una nota dirigida a mitjans de comunicació i entitats, referida a l'afer amb la FEEC. Us l'ajunto amb un seguit de comentaris per que entengueu l'engany i parany que pretenen que caiguem.

PRESS RELEASE
December 22, 2008
Biella, Italy

Declaració oficial als membres, atletes, federacions internacionals i a les parts
interessades, en nom de la Junta Directiva de la International Skyrunning
Federation (ISF). Vull aclarir las últimes informacions aparegudes a la premsa
espanyola respecte a la fundació de la ISF.

“La Federation for Sport at Altitude (FSA) va ser legal i democràticament
transformada en la International Skyrunning Federation (ISF) el 19 de juliol de 2008 a
Canazei, Itàlia”. Encara és l’hora que a les federacions que eren membres de l’antiga FSA els hi expliquin el canvi que volien fer, en que consistia i que opinaven. Els nous estatuts (d’acord amb la Carta CIO) van ser aprovats per unanimitat pels membres amb dret a vot. Doncs bé Catalunya i Euskadi estaven en aquesta votació i van votar, com és que ara els Sr. Giacometti diu que els catalans i bascos, només són aspirants a membres? És dir amb veu però sense vot.

La FSA, registrada pel CSEN / CONI (Comitè Olímpic italià), ha organitzat
esdeveniments skyrunning a nivell internacional i porta a terme investigació
científica des de 1995. Durant els darrers cinc anys, la FSA ha organitzat les
SkyRunner® World Series, un circuit de carreres obert als corredors i els equips
comercials.

Entre els que han destacat a les Series hi ha equips amb skyrunners catalans i un
equip anomenat "Selecció Catalana", que ha guanyat el títol mundial tres
vegades. El Sr. Giacometti i el Sr. Marimon, també tracten amb aquest menyspreu a les seleccions d’Andorra, Veneçuela, Portugal, etc?

La ISF seguirà amb la categoria "open" a les SkyRunner® World Series en el futur i,
per tant, equips català, així com altres associacions, poden seguir competint. Sí, però Catalunya podia competir fins ara, als Campionats d’Europa, del Món i Skygames i ara no ho podrà fer, ho farà la selecció de “las españas, és dir la roja”, segons el reglament que ha anunciat l’ISF.

Les informacions de que la Federació Catalana (FEEC) era un "membre de ple dret
i amb vot a la antiga Federació d'Esports Altitud (FSA)" són completament falses.
Era a la FSA com un membre associat, és a dir, sense dret a vot, la FEEC no tenia
dret a vot a l'Assemblea Constituent. En cap moment ningú a dit que la FEEC tingués vot, cap federació en tenia, només votaven el Sr. Giacometti i els seus col·legues, entre els quals està el Sr. Marimon. Ara a la nova ISF, les federacions que estaven a un igual amb catalans i bascos, tenen dret a vot i Catalunya i Euskadi no. Per contra ha aparegut la FEDME i s’ha li ha donat el dret a vot a ella.

La Junta Directiva de la ISF també desitja declarar que mai es van rebre pressions
d'altres per tal d'excloure a qualsevol associació o federació. Clar que no van rebre cap pressió, el Sr. Marimon Secretari General de la ISF (escollit a dit, com tota la junta de la ISF), i alhora assalariat de la federació espanyola i ara també de la ISF, ja s’ha cuidat de tot, sense necessitat de pressionar als seus “conpinxes”. La nova sol.licitud de la FEEC per inscriure's com a Membre Associat, d’acord amb els Estatuts de la ISF,ha estat rebuda per la ISF i, juntament amb les peticions d'altres associacions, serà examinada en la pròxima Assemblea General el juliol de 2009.
Com bé diu la nota, la “nova” sol·licitud, per que ja va ser denegada l’anterior, inclòs havent participat en les votacions dels nous estatuts.

Marino Giacometti
ISF President

Per cert Sr. Giacometti, on són les actas de dissolució de la FSA i la de constitució de la ISF?. No han estat lliurades als assistents a la segona reunió, ja que la primera (dissolució FSA) no va existir.