dimarts, 10 de febrer del 2009

Tard o d'hora tornaran

Dissabte passat vaig estar a Coll d’Ares, al Ripollès, en el 70 aniversari de la fugida de catalans i republicans cap a l’exili, davant de l’avanç de les tropes franquistes. Deu ser molt dur deixar enrere tot allò que estimes i anar cap a un futur incert.

Pensant en aquells fets dramàtics, que van finalitzar amb una dictadura eterna i ara que per a molts estem en una època estable, em ve al cap una estrofa inquietant d’una cançó de SAU, que diu:

“Aquella gent que ens oprimia, ja fa molt temps que van marxar, però el pare sempre em deia: No pateixis, tard o d’hora tornaran”.

Doncs bé, crec sincerament que aquest fatídic moment ja està arribant. No venen amb pistoles, ni amb bombes, ni canons. Venen silenciosament, s’estenen com una taca d’oli a dins l’aigua. No hi han ni morts ni ferits, però sí molts damnificats i com aleshores, amb prohibicions, restriccions i represàlies encobertes cap el nostre País. Venen, com no, de més enllà de l’Ebre i compten amb la complicitat de gent de casa nostra, gent egoista i sense escrúpols, que és mal venen per un plat de garrofes purulentes. Aquests personatges, poc a poc, es van apoderant de les nostres institucions, associacions, entitats i federacions. És hora que obrim els ulls i posem mans a la feina, per denunciar-los públicament sense por. Sí no els aturem nosaltres, potser vindrà el dia en que si volem viure amb dignitat, haurem d’anar més enllà dels límits del nostre país, tot creuant tants colls d’Ares, com ens calgui.

Aquest proper cap de setmana, viurem un altre episodi d’aquesta invasió, ingerència o com li vulgueu dir. La FEDME (Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada), la que amb l’ajut de catalans (dic catalans per què és un fet accidental que nasquessin a Catalunya, per què de sentiment pel nostre País en tenen ben poc), va fer fora de la federació internacional (ISF) a la Selecció Catalana de Curses de Muntanya, i com anteriorment va fer amb la d’Esquí de Muntanya, ha convocat a la nova “selección española de carreras por montaña”, a fer una concentració a casa nostra, en un clar acta de provocació. És dir, no només us faig fora, si no que vinc a casa vostra a refregar-ho pels morros. Tot això clar, sense demanar-ho a la federació catalana (FEEC), per que es creuen amb el dret de “campar” per on volen, doncs segons els seus pensaments “todo es territorio nazi_onal”.

Aquesta concentració es farà al Mas Silvestre a Dosrius (Maresme), per si algú vol anar a “animar a la roja”. De ben segur que estaran les autoritats catalanes de la FEDME i potser i fins i tot, aquells que els recolzen.

Per tots aquells que els faci “yu-yu”, anar pel Maresme aquest cap de setmana, no sigui cas que els agafi “el toro”, us podeu acostar el dissabte a Montserrat (entre l’Anoia, el Baix Llobregat i el Bages) on podreu trobar els membres de la Selecció Catalana de Curses de Muntanya i els del Centre de Tecnificació, que faran un entrenament en conjunt (o potser els tècnics els preparin per fer de timbalers del Bruc, pel que pugui ser).

I si no voleu anar a les muntanyes, també us podeu quedar a Esplugues de Llobregat, on el dissabte al migdia, hi haurà una xerrada sobre les seleccions catalanes i la feina feta fins ara, per aquells que sí creuen en el nostre país.

PD. Si algú aneu pel Maresme i us creueu els corredors de la “roja”, si us plau, no els “animeu” ells no en tenen cap culpa. Sempre els he defensat i sempre ho faré, no deixen de ser víctimes col·laterals, els culpables de ben segur no estaran corrent, estaran “apoltronats” en algun indret.