dimarts, 27 de gener del 2009

En favor d'en Kiku Soler

Darrerament en Kiku Soler està patint atacs a la seva persona, per part de partidaris de la pre-candidatura a les eleccions de la FEEC, anomenada “Entitats i País”, que encapçala en Dani Planas i promoguda pel Josep M.Peixò i en Jordi Merino. El darrer d’aquests atacs va ser a la reunió de veguería de la Regió VI, on precisament el veguer era el mateix Dani Planas.

El motiu dels atacs no és altre, que en Kiku forma part de la comissió d’esportistes de la ISF. Aquest nomenament el va determinar la FEDME, a primers del mes de desembre, és dir abans que inclòs el propi Kiku sabes que es constituiria la candidatura a la FEEC “Una FEEC forta i independent” i que ell en formaria part de la mateixa. Cal també aclarir que va ser el propi president de la ISF, Marino Giacometti, qui va fer la proposta que en Kiku formés part d’aquesta comissió i la FEDME se la va fer seva.

No hi ha dubte que aquest fet ha estat utilitzat maliciosament per part de la candidatura d’en Planas, de la qual formen part la majoria de representants territorials de la FEEC, els qual ja s’han encarregat a les seves reunions amb les entitats a voler desprestigiar en Kiku i de pas a fer campanya per les properes eleccions, en una clara utilització dels seus càrrecs federatius en benefici d’una candidatura.

D’altra banda, la mateixa FEDME, ja s’ha encarregat d’enviar correus electrònics d’aquest nomenament d’en Kiku, en plena campanya electoral de la FEEC, abans que aquesta quedés ajornada. Com és que la FEDME no va enviar aquests correus quan es produir el nomenament a primers de desembre, abans del procés electoral de la FEEC? Com és que ho va fer en plena campanya electoral? A qui volen beneficiar i a qui perjudicar?

Els que coneixem en Kiku de fa anys, no només com excel·lent esportista, si no com a persona, sabem que és un “tio” amb les idees molt clares i que no hi entén ni en vol entendre, de martingales politiques, i que ha acceptat aquest càrrec (que no és ni polític ni executiu, ni molt menys remunerat), només per donar un cop de ma als seus companys esportistes, per que no siguin sobreexplotats i acabin avorrint aquest esport, amb uns calendaris de la ISF sobrecarregats de competicions i que tenen en compte a tothom menys els esportistes. Calendaris que només poden ser seguits per esportistes professionals , que són una minoria que es pot comptar amb els dits d’una ma, o per membres de federacions que han cregut amb en aquest esport i disposen d’un pressupost ampli per seguir tot el calendari i en canvi ignora l’esportista més popular i que és qui dona vida a aquestes competicions.

Kiku sàpigues que malgrat el que diguin, els que et coneixem estem segurs del teu compromís amb els corredors sense mirar-los la nacionalitat i amb el nostre país, que si algú en té algun dubte és Catalunya.

Una abraçada Kiku

PD. Us adjunto l’article d’en Kiku a la revista Trail, en referència al seu nomanament.