dimarts, 4 de novembre del 2008

Competicions FEDME 2009

La FEDME, que per qui no ho sap és la federació “española” de curses “por montaña” (segueixo opinant que a quines altres curses es pot dedicar una federació de muntanya. Sens dubte qui va idear el nom, va quedar ben descansat); el que us deia, la FEDME a fet públic el calendari 2009 de les seves competicions.

Veient-lo no se que pensar, la veritat és que vaig ben despistat per saber quin criteris segueixen per seleccionar-les, clar que vist el sistema rebuscat de puntuació de les curses, res és d’estranyar (amb el fàcil que és 2 i 2, s’enreden amb les arrels quadrades i les hipotenuses. Catedràtic s’ha de ser per entendre els famosos “coeficientes”).

Tornant al calendari, si fa o no fa, és com els dels darrers anys, però això sí canviant de comunitats autònomes. M’he quedat una mica sorprès ja que com la FEDME es va autoproclamar representant del Skyrunning en “las españas” (veure el meu article del dia 23 d’octubre), pensava que enguany farien una copa i un campionat d’aquesta especialitat esportiva, però veig que no, que segueixen amb les “carreras por montaña”, és dir com sempre. De fet de les 6 curses que formen el calendari, només dues entrarien en el mínim exigit per qualificar-les de Skyrunning, que serien la del Taga i la de Segòvia”, que val a dir que també són les úniques que segueixen l’essència de les curses de muntanya, és dir, sortir anar a un cim i tornar. La resta es queden amb el “por montaña” i són d’aquelles curses d’anar fent quilòmetres i pujant i baixant, per tal d’anar fent quilòmetres i desnivells, en alguns casos sense massa sentit.

Però bé, és el que hi ha i fins que no canviï, haurem de “lidiar con este toro”. Per cert fixeu-se que hi ha dues curses, que sols són per “federados FEDME”, o sigui que no hi vulgueu anar amb només la llicència FEEC, per que són capaços d’enviar-vos “el cuerpo de la benemerita”, que en “las españas” s’estila molt.

El calendari per aquells que el vulgueu seguir és:

Campeonato de España individual y por selecciones autonómicas- 13 de junio:
XXVIII Volta al Terme de Fondeguilla (Castelló)
34,5 km y 2.470m desnivel positivo - coeficiente 86 * Organiza: Club de Muntanya Amics de la Volta al Terme de Fondeguilla. (Solo para Federados FEDME)

Campeonato de España por clubs FEDME- 17 de octubre:
IV K25 Trail de la Calderona (València)
25,5 km y 1.700m desnivel positivo - coeficiente 43 * Organiza: Club de Muntanya CXM València. (Solo para Federados FEDME)

Copa de España
- 10 de mayo: VII Media Maratón de Montaña Sierra de Segovia (La Granja de San Ildefonso / Segovia) 22 km y 1.330m desnivel positivo - coeficiente 29 * Organiza: Club de Montaña El Reventón.

-12 de julio: X Taga 2040 EVO (Sant Joan de les Abadesses / Girona)
23 km y 1.700m desnivel positivo - coeficiente 39 * Organiza: Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses.

- 23 de agosto: III Carreira por Montaña Canón do Sil (Parada de Sil / Ourense)
30 km y 2.000m desnivel positivo - coeficiente 60 * Organiza: Clube de Montaña Ribeira Sacra.

- 27 de septiembre: V Puyada Oturia (Sabiñánigo / Huesca) -
38 km y 2.200m desnivel positivo - coeficiente 84 * Organiza: Grupos de Montaña Sabiñánigo. (Sólo para Federados FEDME)

1 comentari:

Pasdeguia ha dit...

Federem-nos amb els nostres drets !!

Deshabilitem la FEDME

http://muntanyacat.blogspot.com/