dissabte, 10 de gener del 2009

Avui era el dia

Avui era el dia que es tenien que portar a terme les eleccions de la FEEC, que finalment van estar suspeses per la Junta Electoral el dia 23 de desembre en primera instància, després d'una impugnació presentada pel Club Excursionista Via Fora i per l'Associació Esportiva Diedre i en segona instància el dia 30 de desembre, després que el Sr. Daniel Planas presentés una absurda reclamació contra la decisió presa per la Junta electoral del dia 23.

Crec sincerament que la decisió presa per la Junta Electoral beneficia a tot l'excursionisme, ja que permetran unes eleccions transparents i amb igualtat d'oportunitats per totes les candidatures que si presentin, siguin dues o siguin més. Ara per ara es fa difícil saber la data exacta de les eleccions però tenint en compte els estatuts de la FEEC, difícilment les eleccions seran abans del dia 21 març.

Ara serà l'hora que els candidats presentin els seus programes amb tranquil·litat i sobretot, amb claredat. Serà l'hora que la candidatura que encapçala en Jordi Quera i que tinc el gust de formar-hi part, puguem explicar i aclarir, que no és una candidatura només per salvar la Selecció de Curses de Muntanya, tal com diuen els partidaris de Dani Planas. Això és només una part, de molta actualitat i d'urgent solució, però el programa és molt més ampli i té com a finalitat la celebració d'un Congrés Excursionista, amb participació de tots els involucrats en aquesta federació, entitats i federats i que marquin el futur d'aquest esport, que aquest cop sí podem dir que és més que un esport, doncs te amples connotacions culturals, populars i nacionals. Aquest és l'enllaç de la candidatura "Una FEEC Forta i Independent", la que encapçala en Jordi Quera //http://jordiquera2009.bloc.cat/category/17456/37013

En els dos programes hi han similituds i diferències, però sens dubta la diferència més gran i que marcarà la campanya, és la relació amb la federació espanyola, la FEDME, que tan ha estat perjudicant els interessos de la FEEC reiteradament i més intensament en els darrers mesos. La candidatura que encapçala en Dani Planas, en el seu programa diu, en referència a aquest tema:

" - La FEEC és el representant de l’excursionisme català davant qualsevol organisme públic o privat, nacional o internacional, les relacions amb la FEDME no han de ser d’enfrontament."

La que encapçala en Jordi Quera diu:

" Desvinculació de la FEDME i treballar fort per ser i liderar tots els projectes internacionals, siguin o no competitius, en un compromís amb el nostre país sense submissions."

Vosaltres jutgeu: Qui defensarà millor els interessos de l'excursionisme català, d'amples arrels nacionals?. Qui defensa l’ independència de la FEEC?. Qui defensa els interessos de les seleccions catalanes de la FEEC (curses de muntanya, esquí de muntanya, escalada esportiva i raquetes de neu)?. Qui defensarà la resta d'activitats no competitives i que tenim dret a ser-hi internacionalment?. Que en podem esperar d'una candidatura que manifesta públicament que no s'enfrontarà a la FEDME?