dilluns, 25 de maig del 2009

Els dos clàssics no van decebre

Encara que amb moltes absències, Zegama no va decebre a ningú. El públic un 10, com sempre. Els corredors a la línia de sortida amb absències de Kilian, Tòfol, Raül Garcia, Simon Boots, Angela Mudge i Corinne Favre, entre d’altres i tots per diversos motius aliens a la seva voluntat de poder estar a la sortida.

La cursa emocionant, ¾ parts de la mateixa, va estar dominada pel binomi Ricardo Mejia i Agustí Roc, als quals cal afegir en els primers 14-15 quilòmetres en Jessed Hernández. El d’Estana, molt lluny de l’excelent forma de la temporada passada, va imposar un ritme molt fort, que ell mateix no va poder mantenir i finalment va abandonar (que difícil és obtenir èxits si no s’entrena com cal). Els darrers quilòmetres van ser molt emocionants, Agustí Roc abandonava la cursa amb un esquinç de turmell, Mejia semblava que ho tenia fàcil, però problemes musculars van propicià que Fernando Etxegaray passés a dominar la cursa, però des del darrera en una cursa molt intel·ligent, l’anglès Ricky Lightfood, passava al corredor mexicà i basc i es posés al capdavant de la cursa. Mejia es va recupera i va tornar a avançar al corredor basc i quan semblava que tenia assegurada la segona posició, l’italià Paolo Larger va sortir del darrera i va batre a Mejia a l’esprint. Tot i això, Mejia encara lidera la Copa del Món.

Diferent va ser la cursa de les dones, on el domini va ser absolut de l’italiana Emmanuela Brizio, que també domina amb autoritat la Copa del Món. Segona, també sense cap problema va ser la portuguesa Rosa Madudeira i tercera l’andorrana Stephani Jiménez.

Discret paper dels corredors de la Selecció Catalana, on cal destacar el bon 6è lloc de Laia Andreu, que debutava a la Copa del Món i a la distància marató. També bon resultat de Xavi Espiña, el millor català, que va finalitzar en 16a posició, demostrant que cada cop està més en forma. També bon debut en la distància marató de Josep Barrufet, el jove del Centre de Tecnificació, va finalitzar en 24a. posició i Pere Aurell, que també debutava a la Copa del Món va acabar en el lloc 28.

Tampoc va decebre, l’altra clàssica del cap de setmana, la Cursa de Muntanya de Paüls. En aquest cas el triomf se’l van estar disputant els corredors Just Sociats i Kiko Martí, que a priori ja eren els favorits. Des d’un principi van marcar el ritme de la cursa i bona part de la mateixa, van anar plegats, fins que en Just Sociats va accelerar el ritme, que en KIko no va poder seguir, a l’arribada tant sols els van separar tres minuts. El tercer lloc se’l van disputar els dos corredors que encapçalen el Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre, en l’Albert Gine i en Ahmed El Quayed, el duel el va guanyar el primer, que es consolida una mica més al davant del Circuit.En noies sorpresa, davant de les favorites, la Lola Brusau i la lider del Ciruit de les Terres de l’Ebre, Reyes Valero, es va imposar la jove del Centre de Tecnificació, Sara Vila i a més amb força autoritat, si bé és cert que al principi la cursa la va dominar la Lola Brusau, que finalment va cedir davant de la jove corredora. El tercer lloc per una altra veterana, Montse Berguedà, que sembla que mica en mica vagi recuperant la forma que la va portar a formar part de la Selecció Catalana. Reyes Valero finalment va ser quarta i agafa més avantatge en el seu liderat del Circuit Terres de l’Ebre.