dijous, 21 de maig del 2009

Paüls i Zegama dues clàssiques del mes de maig


Aquest proper cap de setmana es disputen dues de les grans clàssiques del mes de maig del calendari de curses de muntanya, en aquest cas de mitja muntanya.

Zegama acollirà un cop més, molts dels principals corredors/es de l’élite mundial i més quan es tracta de la segona prova puntuable per la Copa del Món. També serà el debut de la Selecció Catalana en aquesta competició, en l’edició d’enguany.

Sens dubte, faci bon temps o mal temps, l’espectacle estarà garantit, tant a nivell esportiu, com a nivell d’assistència de públic, que sens dubte és el que ha fet d’aquesta prova, el que sigui qualificada com a única.

No tant lluny, a les Terres de l’Ebre, es disputa la cursa de muntanya de Paüls, puntuable un cop més pel Circuit Català de Curses de Muntanya i pel circuit de Curses de Muntanya de Terres de l’Ebre.

La duresa d’aquesta prova la fa ser una de les més atractives pels corredors catalans, 400 inscrits de tota la geografia catalana i part del País Valencià. Entre els favorits en homes, en Just Sociats, en Kiko Martí, Oscar Roig, Jordi Pamies i dels dos primers classificats de les Terres de l’Ebre, en Albert Gine i en Ahmed Elquayed. En dones les favorites són la Lola Brusau i la Reyes Valero.

L’espectacle esportiu també està garantit, la llàstima és que la presència de públic en el recorregut de la cursa, possiblement no serà ni de bon tros el que hi haurà a Zegama