dijous, 7 de maig del 2009

Qui no corre és per que no vol


Amb l’arribada del bon temps, les curses de muntanya, al igual que la natura, han fet explosió. Curses per tot arreu i de tots els gustos, qui no corre és per que no vol o té un impediment de força major. Crec, francament, que això és una bogeria i que despista a més d’un corredor que ja no sap on i per què està competint, on en el pitjor dels casos, que es troba competint en una cursa que no puntua per la lliga, circuit o copa, que ell volia. La realitat és la que és i fins que algú no hi posi ordre, les coses seguiran igual. Però bé tots a córrer, que si més no fem esport i si algun dia ens tornen a perseguir els "grisos" els hi posarem més difícil per que ens atrapin.

Si fa dues setmanes es va iniciar el Circuit Català de Curses de Muntanya, amb la Cursa de Muntanya de L'Alta Segarra, aquest passat cap de setmana ho ha fet la Copa Catalana de Curses d’Alta Muntanya amb la disputa de la Cursa dels Mossos d’Esquadra- Sant Amand, on es van imposar en Toti Bes i la Núria Picas.

Els joves del CTCMC (Centre de Tecnificació), van anar a Euskadi a participar en el Campionat d’Euskadi sub-23, on l’Andreu Simón (3er.), Jordi Riera (5è) i en Lleir Soler (9è), van tenir una destacada actuació. Per contra en la categoria absoluta, la decepció va ser en Jessed Hernández que va tenir que abandonar amb problemes físics.

D’altra banda, els grans de la Selecció, es van desplaçar a Sóller (Mallorca) per participar a les II Jornades de Muntanya i a la Cursa de Muntanya Vall de Sóller, una mitra marató molt exigent, que aquest any va endurar el seu recorregut. El domini absolut de la cursa va ser d’en Tófol Castanyer en categoria homes i d’Anna Comet en categoria dones. El domini dels catalans va ser absolut, així Xavi Espiña va ser segon (una extraordinària cursa) i Just Sociats tercer. En dones, Lola Brusau també va pujar al podi en segon lloc. La resta de components de la Selecció van ocupar també llocs destacats a la classificació: Pere Aurell (4rt.), Dani Cazalla (5è), Josep Barrufet (7è) i Adolfo Aguiló (8è), en noies Anna Jurado (8a.).

Els corredors catalans van rebre també la bona noticia, que en una reunió a finals de la passada setmana, es va decidir que al menys aquest any, la Selecció de Catalunya seguirà participant a la Copa del Món.

I aquest proper cap de setmana, curses a dojo, a Catalunya, concretament a Berga, es disputarà la segona cursa de la Copa Catalana, amb la disputa de la Cursa d’Alta Muntanya de Berga, que ha canviat de recorregut, tot fent una barreja de les dues curses que es feien fins ara i canviant el sentit de la mateixa, és dir, es pujarà pel Santuari de Queralt i es retornarà a Berga tot baixant La Figarassa. Aquest any, la Copa està més oberta que mai i no hi ha favorits clars, l’emoció (si la classificació general es publica en temps) està servida.

Pels menys exigents, també es disputa la primera Cursa de Muntanya de Montblanc, dins del calendari d’Opens de la FEEC. No molt lluny d’aquesta cursa, es disputarà la cinquena prova puntuable pel Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre, a la Senia amb la Pujada a Pallerols, on seguirà la lluita aferrissada de Maria Reyes Valero i Anna Marin en noies i la de l’Albert Giné i Ahmed Elqayed en nois.

També es disputa la clàssica Cursa de l’Alba a Collbató, que enguany serà puntuable per la Lliga Catalana de Curses de Muntanya, que està dominada en homes per Marc Caros i en dones per Montserrat Sisteré.

Per si encara hi ha algú que no sap on anar a córrer, també es disputa la Mitja Marató de Muntanya de Mont-ral i la cursa de Muntanya d’Almoster del Camp, que donarà el tret de sortida de la Primer Circuit de Curses de Muntanya del Baix Camp.

Per finalitzar i anant més enllà de les nostres fronteres, aquest proper cap de setmana es disputa la primera prova de la "Copa de las Españas de Carreras por Montaña", amb la Media Maratón de Montaña de la Sierra de Segovia, que representarà el debut de la Selecció Catalana en competicions, diguem-ne que oficials, ja que aquesta denominació, com ja vaig dir, depèn del color en que t’ho miris.