dimecres, 25 de novembre del 2009

Pressupostos FEEC 2010.

Aquest proper dissabte, tindrà lloc l’assemblea del mes de novembre de la FEEC, on es presentaran els pressupostos provisionals de la federació per l’any 2010. Vagi d’entrada que qui esperi grans canvis, no els trobarà. Entre d’altres motius, per què cal recordar que es va signar un contracte programa per 4 anys, amb la Secretaria General de l’Esport, que s’ha d’acomplir i l’any 2010, serà el tercer any del contracte.


El pressupost és gairebé 15.000€ euros inferior, al de l’any 2009, malgrat que la subvenció de la Secretaria General de l’Esport, serà de 9.000€ superior a la d’aquest any i les entitats pagaran, en el seu conjunt, 3.000€ més que aquest any i que el Departament de Cultura aportarà 8.700€ pel web de la FEEC. La resta d’ajudes d’altres organismes oficials serà semblant a la d’aquest exercici.

Significatiu és, a l’apartat d’ingressos, el descens de 16.000€ de l’habilitació de la llicència a la FEDME, de la qual cosa m’alegro, doncs això vol dir que seran molts més el federats que deixaran de pagar el tribut a l’espanyola, ja que l’apartat d’ingressos per llicències FEEC es mantindrà.

Preocupant és el descens d’ingressos per cursos de promoció(16.000€ menys). Preocupant si es tracta de que es faran menys cursos, però bona noticia si es tracta que aquests cursos rebran més subvenció per part de la pròpia federació i/o per les entitats. També disminueixen els ingressos per cursos de l’ECAM (15.000€), això al igual que els cursos de promoció, pot tenir una doble lectura. Veurem que s’explica a l’assemblea.

Per acabar el capítol d’ingressos, cal destacar la reducció dels mateixos, gairebé a la meitat dels Gorgs, trobada internacional anual de descens de barrancs i la reducció en menys de la meitat dels rendiments bancaris.

En el capítol de despeses, és sorprenen els 12.000€ de l’apartat “Assistència Jurídica”, caldrà una acurada explicació d’aquesta partida, per que els federats no mal pensem que es tracta de pagaments jurídics de la campanya electoral de la candidatura guanyadora.

Cal destacar la reducció de la despesa “Pagament de l’estatge del Liceu”, suposadament per que a finalitzat aquest pagament, que suposa un estalvi de prop 25.000€, que per lògica aniran a l’apartat de “Divisions Territorials i Entitats”, que suposarà un augment de prop de 32.000€, que si bé no està especificat el detall, es de suposar que la majoria anirà a ajudes a clubs i cursos de promoció.

Retallada important també (15.000€), en publicitat i promoció de les activitats oficials de la FEEC, competitives i no competitives. Igualment desapareix del tot la partida Trofeus i Premis.

L’àrea de comunicació de la FEEC (Vèrtex, web, butlletins de premsa, etc), també veu retallat el seu pressupost en uns 12.000€.

Per finalitzar, lleuger augment de les despeses de tot l’apartat competitiu, tant les competicions pròpies de la federació, federacions catalanes i centres de tecnificació. La pregunta és: per què a la FEEC, hi ha càrrecs directius que durant tot l’any han anat sembrant el pànic entre esportistes i tècnics, amenaçant que per l’any 2010 hi haurien retallades importants en aquest capítol?. Ah! I no serveix que d’altres directius de la mateixa directiva, diguin que eren falsos rumors. De rumors res de res, molts de nosaltres hem escoltat de boca d’aquest vicepresident aquestes amenaces.