dijous, 21 de gener del 2010

La Selecció Catalana de curses de Muntanya 2010, en marxa

Diumenge es va presentar la Selecció Catalana per aquesta temporada 2010 http://www.feec.org/Noticies/noticia.php?noti=5165 , amb dues baixes força significatives, ja que són els actuals subcampions del Món, en Tófol Castanyer i la Mireia Miró.

Serà una temporada difícil de cara a revalidar el títol mundial, ja que com està passant en les darreres temporades, els corredors més significatius i que millors resultats han obtingut, marxen cap a altres equips, amb la passivitat de la FEEC, que veu com els seus rivals es van enfortint amb corredors, que una federació com cal, no deixaria marxar. Però bé la FEEC és la FEEC.

Per la Copa del Món, la Selecció presentarà un equip, molt curt, potser massa per aspirar al títol. Això sí amb valors segurs com en Toti Bes i en Just Sociats, corredors que sempre puntuen. També hi figura en Jessed Hernández, però ja veurem si finalitza la temporada o passa com els dos anys anteriors, en que ha buscat altres al•licients, lluny de la nostra Selecció. Completen l’equip “mundialista” , Xavi Espiña i Laia Andreu que amb experiència del darrer any, aquesta temporada poden donar bons resultats.

A nivell internacional, completa l’equip Adolfo Aguiló, que disputarà el Tour del Montblanc

On sembla que la Selecció aposta fort, és pel Campionat i Copa d’Espanya, cosa que és d’esperar donada la trajectòria i directrius de la nova Junta. Des del meu punt de vista, corredors que formaran l’equip de competicions peninsulars, podrien estar més amunt, com Anna Comet, Josep Barrufet o Oscar Roig, inclús Kiko Martí, que després de la bona actuació l’any passat, es mereix una oportunitat més enllà dels Pirineus. Completen l’equip Josep Cuadrat i Silvia Leal.

A l’equip trobo a faltar la Lola Brusau, després de la bona temporada de l’any passat, crec que es mereixia seguir. Al igual que es podrien incorporar nous valor com Andreu Simon, Sara Vila o Laura Aymerich (que va guanyar la Copa Catalana amb molta comoditat)

Sigui com sigui, n’estic convençut que tècnics i corredors si deixaran la pell, que tinguin sort, molta sort i que els directius els deixin treballar i no els toquin el que no sona.