dimecres, 27 de gener del 2010

Tret de sortida a les copes, lligues, circuits, etc. de curses de muntanya 2010

Tot just finalitzar el mes de gener, la cursa del Pastisset de Benifallet, dona el tret de sortida del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre, el primer circuit 2010 que es posa en marxa. Circuit que aquest any constarà de 19 curses i que finalitzarà el 21 de novembre. Des del meu punt de vista excessives curses, però tot depèn del s objectius que es fixin els organitzadors.


Si el que es busca és el fomentar l’afició a les curses de muntanyes, sense cercar grans resultats esportius i fomentar l’esport popular, l’idea és bona i l’objectiu està força assolit i crec que aquest és l’objectiu. En canvi si el que es busca és la qualitat de resultats esportius i que el circuit el segueixin grans estrelles de les curses, l’objectiu no es complirà.

Per aconseguir bons resultats, es necessita un temps de recuperació entre cursa i cursa, el cos no aguanta estar el 100% onze mesos a l’any i el corredor s’esposa a patir lesions “baixons” físics per esgotament. Però això cada esportista ha de saber a que s’arrisca i actuar en conseqüència.

És una opinió, però endavant amb el circuit i que de ben segur serà un èxit de participació.

Paral•lelament a aquesta cursa, també es disputa la tercera edició de la cursa de Mont –Rodon, de només 12 quilòmetres, la majoria d’ells per pista forestal i tant sols 400 metres de desnivell positius, és dir una cursa força ràpida i poc tècnica, ideal per un bon entrenament de velocitat.