dimecres, 14 de juliol del 2010

L’Olla ja bull

Diumenge al matí, Núria i les muntanyes que l’envolten, tornaran a ser una festa de les curses d’alta muntanya, la Clàssica Olla de Núria, torna per quart any consecutiu i segon en caràcter internacional. L’any passat com a Gran Premi de les Nacions i enguany com tercera proba puntuable per la Mountain Running International Cup – Grand Prix of the Nations.


El recorregut el de sempre, volta a tot l’Olla amb el Puigmal com a punt culminant.

L’organització ha previst dues sortides guiades per anar a animar els corredors en dos trams de la cursa, el Puigmal (pujant des de Font d’Alba) i al Pic d’Àguila (des de Núria). L’animació també està garantida, tant al lloc de sortida i arribada, com al cim del Puigmal, on els Minyons de Terrassa i la Coordinadora de Bastoners de Catalunya, oferiran diverses actuacions, a més d’un magnífic “village” amb carpes dels sponsors de la competició.

En el terreny esportiu, cartell de luxe per segon any consecutiu. 500 i pocs inscrits, representant 15 nacions (Andorra, Anglaterra, Argentina, Austria, Catalunya, Catalogne Nord, Croàcia, España, Euskal Herria, Galicia, França, Holanda, Itàlia, Mèxic i Portugal).

Entre els favorits, l’estrella del moment, en Kilian Jornet, que es veurà les cares amb en Jessed Hernández, Michel Rabat (actual líder del circuit), Ricardo Mejia, Ionut Zinca, Maurizio Fenaroli, Agustí Roc, Jacky Boisset, Custodio antonio, Just Sociats, Toti Bes, Didier Zago i un llarg etc.

En dones, el nivell també molt alt, Emanuela Brizio, guanyadora l’any passat, haurà d’esforçar-se per repetir triomf, doncs Cecilia Mora, Delphine Olive (actual líder), Myriam Guillot, Carmen Pires i les catalanes Laura Orgue i Ester Hernández, entre moltes altres, voldran impedir-ho.

Previsió del temps magnífica, així doncs no us perdeu aquesta gran festa de l’esport de muntanya sense fronteres polítiques.

Tota l'informació a: http://www.olladenuria.cat/