dilluns, 23 d’agost del 2010

Mountain Running International Cup: Els corredors africans avisen.

Ja fa temps que ho dic, el dia que els corredors africans es prenguin en serio les curses de muntanya, tremolem tots.


Fa uns anys al Kinabalu Climbathon, ja varen participar 3 keniates, no van fer una gran cursa, més aviat només va acabar un. Però en anys posteriors han tornat i han anat millorant resultats, ja veurem que passa en el futur.

L’any passat a l’Olla de Núria, la sorpresa la va donar el corredor marroquí ABDERRAHIM AIT BEN CHATOUI, que es va situar en quarta posició per darrera nomes, d’en Kilian, L’Agustí i en Mejia. Era la seva primera cursa d’alta muntanya, no havia pujat mai més amunt de 1000 metres. I al Toubkal Marathon, el guanyador també va ser un corredor marroquí per davant de corredors europeus, com per exemple en Marco Olmo.

També l’any 2009 el guanyador del Circuit de les Terres de l’Ebre va ser el corredor d’origen africà Ahmed Elqayet i aquest any segueix pel mateix camí.

Aquest cap de setmana, hem viscut un pas més, els corredors GERVAIS HAKIZIMANA (Ruanda) i EMMANUEL NDUWAYO (Burundi) , sorprenentment han posat en veritables problemes en el Michel Rabat i a l’Ionut Zinca, de fet aquest últim no va poder superar-los. El seu ritme va ser infernal en els trams que eren “corribles” i quan tothom donava per fet la seva punxada als trams tècnics, ells van aguantar el tipus. Al final de la cursa van manifestar que era la seva primera cursa de muntanya, que només havien estat una setmana entrenant pel Pirineu, per tal d’adaptar-se a l’alçada.

Crec, més tard o més aviat, entraran al món de la muntanya, sens dubte serà un bon al•licient i revolucionaran les curses on hi haurà més d’una sorpresa