divendres, 18 de juny del 2010

Estaven tots?

El passat 10 de juny, el Consell Català de l’Esport va fer lliurament dels Premis Arc 2009, per aquells esportistes i entrenadors catalans que van assolir una medalla en els Campionats del Món i d’Europa absoluts celebrats durant el 2009.

L’endemà la FEEC va publicar la noticia d’aquells esdeveniment (http://www.feec.org/Noticies/noticia.php?noti=5451&seccio=0), tot publicant la llista d’esportistes de la FEEC premiats, però hi eren tots? Segur que no en falta cap?.

La resposta molt senzilla, no, no hi són tots, hi falten esportistes, concretament els de raquetes de neu, cal recordar que aquests han aconseguit durant l’any 2009, el segon i tercer lloc en homes i el primer i tercer lloc en dones, en el Campionat d’Europa (http://www.feec.org/Activitats/raqueta/2010/Class_Tavascan_CopaCampionatEuropa.pdf) i idèntica classificació en la Copa d’Europa (http://www.feec.org/Activitats/raqueta/Copa%20Europa_2010.pdf).

Que ha passat per que aquests esportistes no siguin premiats? La pèrdua econòmica per a ells, podria rondar entre 4 i 5 mil euros.

Després d’uns dies d’intentar esbrinar que ha passat, s’ha arribat a la conclusió que la FEEC, la Direcció Tècnica, no va fer els deures, és dir que la documentació per sol•licitar les beques no van arribar al seu destí, o bé per que no es van tramitar o es van tramitar malament.

També val a dir que la Copa i Campionat d’Europa d’aquesta especialitat, que en teoria organitza un federació internacional, de la qual es desconeix el nom, que no té web i ni tant sols publica els resultats oficials de les seves competicions, el qual provoca que el Consell Català de l’Esport tampoc pugui verificar les propostes de la FEEC, si és que haguessin arribat.

Tot plegat, de ben segur han donat una cop moral als corredors de la Selecció de Raquetes, que vist el que s’ha vist, potser l’any vinent es pensaran molt en formar part de l’equip i dedicar el seu esforç esportiu, que els aporti més satisfaccions.