diumenge, 6 de juny del 2010

Fracàs estrepitós dels Trials de la ISF

Quan es diu que el sistema de calendari de la ISF no rutlla, no és en va. El afegir curses al calendari sense cap mena de criteri, no té cap mena de sentit i perjudica greument a corredors, organitzadors i a l’esport en general.

L’exemple més clar ha estat avui a Andorra, on s’ha disputat la XXIII TRAVESSA D'ESTIU - CANILLO- 2010, que enguany era un d’aquests trials inventats per la ISF. El fracàs ha estat rotund. Ja de per sí les curses d’Andorra que han format part del calendari ISF, no han tingut massa èxit, a no ser per la participació massiva de corredors catalans. Fins l’any passat la cursa més destacable que es disputava al país veí era l’Andorra Skyrace, que mica en mica s’anava fent un lloc al calendari internacional, però la crisis econòmica ha pogut amb ella i la federació andorrana conjuntament amb la ISF van decidir introduir la travessa de Canillo com substituta de l’Andorra Skyrace, és dir donar el salt d’una cursa molt local a nivell internacional sense seguir cap criteri esportiu. El fracàs ha estat d’escàndol. I sap greu per les expectatives creades pels organitzadors.

La cursa, a la que no acompanyat el temps, només a comptat amb 45 participants, segons les classificacions oficials, on sorprèn la desqualificació de corredors de la talla de Toti Bes, Oscar Roig, Just Sociats o l’italià Luca Miori. Els motius els ignoro, però tot és molt estrany, Coneixent aquests corredors com els coneix-ho, tot em resulta molt, però molt estrany.

Resumint, la ISF, dirigida per “l’amic” Giacometti amb el suport incondicional de la FEDME (amb Garrigos, Marimón i Colomer al capdavant) sembla haver perdut el nord i fer un calendari molt ample, per aconseguir més ingressos, sembla ser el seu objectiu.