dijous, 17 de juny del 2010

Presentada l’Olla de Núria 2010

Ahir al migdia es va presentar als mitjans de comunicació l’edició 2010 de l’Olla de Núria, tercera cursa puntuable per la Mountain Running International Cup.

L’acte ha comptat amb la participació del president de l’Unió Excursionista de Vic, entitat organitzadora, el Sr. Eduard Comerma, els directors de cursa els Srs. Pep Bisquert i Jordi Godayol, la relacions públiques i premsa de la Vall de Núria, la Sra. Ruth Bober, el Gerent de l’Institut Municipal d’Esports de l’Ajuntament de Vic, el Sr. Miquel Duran, el Sr. Sergi Blazquez, vicepresident de la Plataforma Pro seleccions Esportives Catalanes, el Sr. Jesús Auré en representació del Consell Català de l’Esport, el president de la Mountain Running International Cup, el Sr. Lluís Aloy i l’actual Campió de Catalunya de Curses d’Alta Muntanya, el Sr. Just Sociats.

Va obrir l’acte, el president de l’Unió Excursionista de Vic, Eduard Comerma, que va ressaltar l’evolució de la cursa en 4 anys, que no només s’està convertint en un referent en l’àmbit esportiu, si no també en l’àmbit festiu, l’Olla no només és una cursa, si no una festa esportiva i reivindicativa. També va fer palesa la decepció que l’Unió té envers l’actitud de la FEEC, que no recolze la cursa més internacional que hi ha a casa nostra, no incloent-la en la Copa Catalana ni en el calendari oficial de la federació. No obstant espera que en el temps això es solucioni.

El sr. Lluís Aloy, va destacar el paper de l’Olla de Núria, com mare de la Mountain Running International Cup, doncs la seva filosofia, és la que ha adaptat el nou circuit internacional. També va destacar la pressió que han sofert tant els organitzadors de curses, com els equips, especialment els italians, per part de la federació internacional ISF i el canvi de data de la segona cursa de la Copa de las Españas, per “decretazo “de la FEDME, sense cap motiu aparent, que ha motivat que alguns corredors que volien assistir a l’Olla de Núria, no ho puguin fer, com per exempla alguns corredors de la Selecció Catalana.

També destacar les intervencions dels Srs. Sergi Blazques i Jesús Auré, animant a tirar endavant aquests tipus d’iniciatives i a resistir a les pressions que fan les federacions intolerants i restrictives

En l’aspecte esportiu, es va destacar que els corredors que participaran a la cursa, representaran a 14 nacions, entre les quals hi han representants de sud-americà i centreamèrica. Ja han confirmat la seva presència a la cursa, corredors de la talla de Kilian Jornet (Catalunya), Ricardo Mejia (Mèxic), Miguel Caballero (Espanya), Jessed Hernández(Catalunya), Agustí Roc (Catalunya), Michael Rabat (Catalunya Nord), Ionut Zinca (Euskadi), Claudio Cassi (Itàlia),Custodio Antonio (Portugal), Jacky Boisset (França), Simon Bailey (Anglaterra), Just Sociats(Catalunya) o Toti Bes(Catalunya). En noies, el nivell és similar, així estaran presents a la cursa el dia 18, Emanuela Brizio (Itàlia), Cecilia Mora (Itàlia), Corinne Favre (França), Myriam Guillot (França), Carmen Pires (Portugal), Laia Andreu (Catalunya) i Ester Hernández (Catalunya).

S’ha anunciat, que al igual que l’any passat, s’organitzaran sortides guiades a diversos punts de la cursa, per tal d’animar als corredors en el seu esforç.

La cita és el 18 de juliol a la Vall de Núria