dijous, 11 de juny del 2009

Arriba el campeonato de las Españas de carreras por el monte

Aquest proper dissabte, també té güasa fer la cursa en dissabte, doncs sobretot facilita la participació d’aquells que treballen aquest dia de la setmana o dels que es tenen que traslladar de l’altre punta de la península; en fi, es disputarà aquest “campeonato”, que ha de servir per acabar de definir l’equip de “la roja” que disputarà el Campionat d’Europa de Skyrace. Sí sí heu llegit Bé, skyrace, és dir aquelles curses que superen els dos mil metres d’alçada, a l’edició d’enguany inclòs els 3000. Doncs bé, la Vuelta al Terme de Fondeguilla, amb el seu punt màxim d’alçada no arriba ni als 900 metres i que és un puja i baixa, per tal d’anar acumulant desnivells, és la cursa escollida per veure els millors skyrunners del “estado español”. No sé quins criteris segueixen la FEDME per prendre aquestes decisions, però realment la diferència entre una cursa i altre, és simplement abismal. El més lamentable de tot és que la nostra federació, la FEEC, sembla ser que ha determinat, que aquest “campeonato”, és prioritari. No m’estranya manant qui mana a la FEEC. Ep! He dit qui mana, no qui presideix, per que si no ho sabeu, tot indica que són persones diferents. Així tindreu corredors que estan acostumats a córrer realment curses de skyrace, córrer una cursa i sense desmereixa els organitzadors, que em consta que fan el que poden, el terreny és el que és, doncs correran una cursa, que estic convençut que a molts d’ells no els hi ve gens de gust fer, però pel seu compromís amb la Selecció Catalana i amb els seus tècnics, la correran i de ben segur faran un bon paper.

Per cert, ara que hi penso, que se n’ha fet d’aquelles concentracions de “la roja”, per preparar el campionat d’Europa i que es van iniciar, ja fa uns mesos a Dosrius, que compta amb una “alçada” considerable per preparar una cursa d’alçada? Quantes més se n’han fet? La FEDME no ens ha informat, no serà que hi ha molts corredors que no els interessa massa la “roja”? o és que potser fan les concentracions en secret als alts Pirineus o els Alps, per que els rivals no sàpiguen la seva estratègia?. El 19 de juliol, sabrem la resposta.

Per cert, si aquell dia (19 de juliol) no us han seleccionat amb la “roja” o simplement hi heu renunciat per que creieu en un país, el nostre, que ha de tenir dret a tenir una Selecció pròpia competint al més alt nivell, no deixeu d’anar a Núria, a la Cursa de l’Olla i aquest any Primer Gran Premi Internacional de les Nacions, i per si fos poc Campionat de Catalunya (aquest sí que és un veritable skyrace)

I si no hi aneu de públic, que serà tot un espectacle, tant esportiu com d’animació.