dimecres, 17 de juny del 2009

La III Clàssica Olla de Núria-Primer Gran Premi Internacional de les Nacions-Campionat de Catalunya, es presenta en societat.

Aquest migdia ha tingut lloc a la seu de la Unió Excursionista Vic, la presentació oficial i davant dels mitjans de comunicació, la presentació de la edició 2009 de la Clàssica Olla de Núria, que enguany esdevé al mateix temps, Primer Gran Premi Internacional de les Nacions i Campionat de Catalunya de Curses d’Alta Muntanya.

L’acta ha comptat amb la presència, per part de la Secretaria General de l’Esport, dels senyor Jesús Auré, per part de la Plataforma Pro seleccions Catalanes el senyor Francesc Serra, per part del Patronat de Núria, el senyor Enric Pérez, per part de la U.Exc. Vic, els senyors Eduard Comerma, Pep Bisquert i Jordi Godanyol, i en representació dels corredors que recolzen la prova, Agustí Roc i Anna Serra.

Després de la presentació de la prova pròpiament dita, per part del club organitzador i del representant de Núria, que han destacat com a novetats, les sortides populars guiades per fer seguiment de la cursa, al Puigmal, Coll de Finestrelles i Pic d’Àliga, ha intervingut Agustí Roc, per destacar l’ importància que aquesta prova pot tenir per les curses de muntanya a casa nostra i que a Catalunya feia falta una cursa amb les característiques de l’Olla de Núria.

En Francesc Serra, coordinador de la Plataforma, ha destacat l’importància d’organitzar un Gran Premi de les Nacions, obert a la participació de tothom, sense cap mena d’exclusió i on cada corredor pot escollir per la nació que vol puntuar, tingui o no estat reconegut, al contrari d’altres proves que es portaran a terme el mateix dia 19 de juliol, on la participació està limitada i per tant és excloent, en clara referència al campionat d’Europa que organitza la ISF.

Per la seva banda, el senyor Jesús Auré, ha destacat el desig de Catalunya de competir com a nació, però cal més esforç patriòtic per part de les institucions i sobretot més voluntat de la classe política catalana.

A hores d’ara, ja són mes de 200 els inscrits a la cursa i el límit d’inscripcions és de 400. Entre els inscrits ja han confirmat la seva presència 7 dels 8 campions del món de curses de muntanya: Kilian Jornet, Agustí Roc, Rob Jebb, Ricardo Mejia, Corinne Favre, Anna Serra i Teresa Forn. I s’està parlant amb la vuitena campiona, Angela Mudge.

Per nacions, fins ara estaran presents representants de Catalunya, España, Euskadi, Andorra, Mèxic, França, Anglaterra i Portugal. Amb el temps que resta des d’avui fins el dia de la cursa, és molt probable que augmenti el número de nacions participants.

Cal dir que no només serà una jornada esportiva, si no també festiva, amb presència, de grallers, castellers i gegants, alhora que també activitats pels més menuts.

Si vols participar com corredor, encara ets a temps, més endavant potser ja no hi ha places. Si vols anar a veure la cursa amb una de les rutes guiades, també hi ets a temps i si simplement vols estar-hi com espectador i gaudir de la festa, us esperen el dia 19 de juliol a Núria.

Només un fet lamentable, la nostra federació, la FEEC, no ha estat present a l’acta i ni tant sols s’ha excusat i això que qui organitza la prova és una entitat excursionista i que a més és el Campionat de Catalunya de la FEEC. Aquesta és la forma de donar suport a les iniciatives de les entitats, que tant van pregonar durant la campanya electoral? Esperem que el dia 19 de juliol, al menys estiguin presents per lliurar els trofeus de Campions de Catalunya.

Per acabar no deixeu de veure l’article del diari Avui, així com els comentaris que hi ha deixat els lectors.