dimecres, 10 de juny del 2009

Cal ser més rigorós


Els organitzadors de curses haurien de ser "tots" més rigorosos i més acurats, sobretot si formen part dels calendaris federatius. Aquest cap de setmana hem viscut, malauradament dos casos d’aquesta manca de serietat.

Una la Valmalenco-Valposchiavo, on per culpa del mal temps, en lloc de finalitzar la cursa allà on el mal temps va impedir continuar (que és el que normalment es fa, quan s’ha de suspendre una cursa un cop iniciada), es va optar per fer córrer als participants, muntanya avall, per 6 quilòmetres de carretera asfaltada, és dir, que una mini cursa d’asfalt, on evidentment, els corredors purs de muntanya van patir de valent.

L’altra més a prop, concretament la Cuita el Sol, on també degut al mal temps, es va tenir que canviar el recorregut en la seva totalitat, convertint-ho en un cross de poc més de 10 quilòmetres i tant sols 800 metres de desnivell positius. Total, també una decepció per la majoria dels participants.

Sincerament, crec que les curses haurien de tenir totes un circuit alternatiu, amb característiques el més semblants possible a l’original. Sé que molts cops és difícil, però "les alternatives" han de ser tant atractives com les "originals". I això, ho tindrien que tenir en compte, tant els organitzadors de circuits, copes i campionats, com els propis jutges i no admetre en els seus calendaris cap cursa que no acomplís aquest requisit amb la seriositat que és mereixen els corredors.