dijous, 29 d’abril del 2010

Diumenge d’inici de competicions

Amb l’arribada del bon temps s’inicien els circuits de curses de muntanya, si bé és cert que hi ha alguns que ja varen iniciar-se fa algunes setmanes, com el Català de Muntanya, la Lliga Catalana i el de les Terres de l’Ebre. Però ara s’inicien tres dels quatre de més expectació, la Mountain Running International Cup, la Copa Catalana i la de “las Españas”, quedarà pendent per d’aquí un parell de setmanes les World Series.

La Mountain Running International Cup (Grand Prix of the Nations) http://www.mnric.com/ , s’inicia amb molta expectació per veure el seu desenvolupament, ja que és la gran novetat de la temporada. La primera cursa, la Ternua Arratzu Urdaibai http://www.arratzu-urdaibai.com/ ha complert el primer objectiu, més de 400 inscrits, de com a mínim 6 nacions, entre els favorits, el català Jessed Hernández, l’aragonès Miguel Caballero i el francès Michael Rabat, sense oblidar el català Toti Bes o el veneçolà Walter Becerra. Estaran presents també la majoria de corredors de la selecció basca, el centre de tecnificació de la FEEC i l’equip campió de Catalunya, la A.E. Diedre. Una cursa força interessant que es desenvoluparà per la reserva de la biosfera d’Urdaibai, amb un recorregut de 30 Km i 4.000 metres de desnivells acumulats, en un autèntic trencacames.

A casa nostra, s’inicia la Copa Catalana, amb la ja clàssica “Cursa dels Mossos” de Ripoll www.clubexcursionistaripoll.com/principal/curses/cursa2010/presentacio.htm , amb la pujada a Sant Amand, de poc més de 22 Km. i 2.740 metres de desnivells acumulats. Un favorit clar, Xavier Espiña, el corredor de la Selecció Catalana està ultimant la seva preparació de cara a la temporada que s’inicia. La resta del podi i el podi de noies, molt obert, no hi ha favorits clars.

En el país veí, comença la Copa de las Españas de Carreras por el monte i ho fa amb una cursa digna de formar part d’un altre calendari més important que l’actual, la Cursa de Muntanya de la Vall de Sóller http://www.cursademuntanyasoller.net/. La cursa és molt tècnica, dura i espectacular, l’escenari la Serra de Tramuntana, en el cartell de participants, destaquen Agustí Roc i Mónica Ardid i evidentment, l’ànima de la cursa, el corredor local, Tofol Castanyer. També significarà el debut de la Selecció Catalana en competicions 2010.

Una cursa molt digna, maltractada per la FEDME, per culpa dels pèssims coeficients, que releguen a aquesta cursa a ser la pitjor valorada del calendari español, si això li sumem que la despesa per traslladar-se a la cursa és més elevat al tractar-se d’una illa, ha fet que alguns corredors importants que disputen aquest calendari, hagin decidit descartar-la, una llàstima, doncs sense els “coeficientes”, de ben segur que la cursa tindria un cartell molt més important. Sort, molta sort als meus amics de Sóller.