dijous, 23 d’abril del 2009

Comencen malament

Sembla que alguns membres de l’actual Junta de la FEEC estan disposats a finalitzar la feina que va iniciar la FEDME l’any passat. És dir, eliminar a la Selecció Catalana de Curses de Muntanya de l’escena internacional.

No se quants són els membres de la nova Junta de la FEEC, que estan al darrera d’aquesta operació, però el que sí se és que al capdavant està en Peixò. Aquest personatge es va presentar el passat dissabte a la concentració que la Selecció feia a Vielha i sembla ser que amb no massa fortuna.

Al matí el nou seleccionador ja havia explicat als corredors que el futur de la Selecció no era gaire optimista en referència a la Copa del Món, única competició que ara per ara es pot participar, doncs en Peixò s’havia reunit amb ell i li va dir que l’intenció de la nova Junta era finalitzar la participació internacional de Catalunya i que qui ha de participar internacionalment era la selecció espanyola o sigui la “roja”.

Amb aquesta premissa es va presentar en Peixò a Vielha, que com podeu imaginar no va fer cap gràcia als corredors. En Peixò es va passar la majoria d’estona despotricant de la Selecció, menyspreant-la i tenint una falta de respecte absoluta en vers a totes aquelles persones, tècnics, federatius i inclòs corredors, que durant molts anys han treballat per aconseguir la millor selecció i el millor equip de curses de muntanya del món.

La mala educació d’en Peixò va ser molt alarmant pels membres de la Selecció presents a la concentració, el pitjor del cas és que diu que això no només és una opinió seva, si no de tota la Junta, que ja ho ratificarà el Sr. Dani Planas, president actual de la FEEC, en la propera reunió que ha de tenir amb els responsables de la Selecció.

La situació és alarmant i no pot durar més temps. Realment en Peixò està actuant en nom de tota la Junta de la FEEC?, si és així vaja frau electoral per aquels que els van votar pensant que defensarien les seleccions catalanes, igual com ho farien la candidatura de “Una FEEC Forta i Independent”. Cal recordar que en el programa de la candidatura d’en Planas, deia en el punt “B”, de l’apartat de Àrea d’Alt Nivell i/o Tecnificó: Els centres de tecnificació seran la base pels equips de competició de la FEEC, que podran competir a nivell internacional en representació de Catalunya.

Personalment crec, tant de bo no estigui equivocat, que en Peixò actua en nom propi o d’una minoria. Coneix-ho a alguns membres de la Junta actual de la FEEC i se’m fa difícil creure que opinen com en Peixò, començant pel mateix president Dani Planas i continuant pel Josep Sancho, Josep Mª Bosch, Núria Cabré, Fermí Marco, Miquel Font, Oriol Montero , etc. O la mateixa Teresa Forn, excorredora de la Selecció amb la que va guanyar un títol mundial.

Potser aquells que pensen com en Peixò són els que avalen, del seu programa electoral, el punt del segon paràgraf de l’Àrea Institucional que deia: les relacions amb la FEDME no han de ser d’enfrontament.

Si finalment en Peixò es surt amb la seva, serà un dia molt trist per tots aquells que encara creiem que hi ha catalans disposats a lluitar pels nostres drets, una decepció en vers la FEEC, una federació molt més que esportiva que sempre ha estat defensora del catalanisme i dels seus drets. No se quina resposta donaran tant la Secretaria General de l’Esport, l’UFEC, la Plataforma Proseleccions Catalanes i els patrocinadors particulars de la Selecció, que tots ells sempre han cregut en aquesta Selecció i l’han recolzat econòmicament i moralment. Per no parlar de la decepció entre els federats i els corredors i tècnics que aquest any s’havien compromès amb l’equip.

Els propers dies seran claus pel futur de la Selecció Catalana amb més títols mundials i una de les primeres a poder competir internacionalment.