diumenge, 19 d’abril del 2009

Oficialitats

Per què és més oficial el que diuen des de “las Españas”, del que diem a Catalunya?

Fins l’any passat, la FEDME deia que la Copa del Món de Curses de Muntanya, els Campionats d’Europa i els Skygames, no eren oficials, entre d’altres coses per que qui organitzava aquests esdeveniments era la FSA, federació de la que ells no van voler mai ser-hi presents, mentre que Catalunya i Euskadi sí. Per a nosaltres sí eren competicions oficials.

Ara, amb la nova ISF, que són els mateixos que la FSA, però que la FEDME ara sí hi forma part, a costa de fer fora a catalans i bascos, les competicions per a ells sí són oficials. Que ha canviat? RES.

Tot segueix igual, són els mateixos dirigents, les mateixes curses, amb els mateixos reglaments, a excepció de no permetre la participació de catalans i bascos a campionats i Skygames, les mateixes persones i els mateixos corredors. Per què són ara oficials?, per què abans no?

Si es crees una nova federació internacional, que reconegués a catalans i bascos a banda de la ISF, seria menys oficial? Per què? No deixarien de ser dues federacions internacionals amb igualtat de condicions, només que una estaria oberta a la participació de tothom(la nova) i l’altre no (ISF). Aquest fet no seria el primer cop que passaria. Recordo quan jo era petit i la boxa estava de moda, existien dos campions del món, doncs existien dues associacions i mai va ser un conflicte existencial.

És trist que per motius polítics arcaics i rancis, encara avui en dia ens tinguem que buscar vies alternatives per buscar una oficialitat que no puguem compatir amb totes les nacionalitats de la península, simplement per que encara avui, en l’inici del segle XXI, hi ha qui es creu que és superior als demés i encara estiguin pel domini i l’ imposició, en lloc de compartir.