dijous, 17 de desembre de 2009

La FEEC oficialitza el calendari de curses de muntanya 2010

“Qui renúncia a les seves arrels, renuncia a la seva identitat”, aquest és el perill que corre la Copa Catalana de Curses d’Alta Muntanya (Skyrunning), doncs en l’edició 2010, només tres de les sis curses (Berga, Pedraforca i Taga), acompleixen amb el requisit de superar els 2000 metres d’alçada. Potser l’objectiu que segueix l’actual Comitè de Curses de la FEEC, és equiparar-se a la FEDME i d’aquí a poc temps, passarà a denominar-se Copa Catalana de Curses per Muntanya. Això no vol dir que les altres tres curses que formen part de la Copa (Mossos, Tivissa i Montserrat Nord) no es mereixen per la seva qualitat tècnica formar part d’un circuit oficial, però cal recordar que la diferència entre Copa i circuit ve donada per l’alçada, que comporta un tipus de terreny diferent i unes condicions climàtiques diferents.

El mateix passa amb el Campionat de Catalunya. Paüls és una cursa extraordinària i sens dubte és mereix, al igual que d’altres curses, està en el lloc més alt. Però recordem que el Campionat de Catalunya, és d’Alta Muntanya, doncs el Campionat de Catalunya de muntanya, ja l’organitza la federació d’atletisme, per això la FEEC, en el seu dia va optar per fer el d’alta muntanya. Ara amb aquest canvi, poden iniciar-se els conflictes amb la federació d’atletisme, que durant molts anys ens hem respectat mútuament.

En quan al circuit, des del meu punt de vista, està configurat per moltes curses (9), caldrà doncs saber com quedarà configurat el reglament, per enquibir tantes curses.

Encertat el Campionat de Curses Verticals, encara que potser, s’hagués tingut que anunciar abans de realitzar-se la reunió d’entitats, per que poguessin formar part d’aquest campionat més curses, dos són poques amb les que s’arriben a fer a Catalunya.

Llàstima de la desaparició del Campionat de Catalunya per equips, potser per que el campió 2009, A.E. Diedre no és sant de devoció de l’actual Junta Directiva, llàstima, per que era un campionat demanat àmpliament per les entitats, que cada cop més, formen equips de curses de muntanya.

També és una llàstima la desaparició dels opens, que si bé no configuraven cap circuit, era la forma en que les entitats donaven a conèixer a través d’un calendari oficial, les seves curses, ara hauran de buscar altres mitjans, doncs la FEEC els ha tancat les portes.

D’aquest calendari, cal destacar l’absència de l’Olla de Núria i no per voluntat pròpia, si no per decisió de la FEEC, doncs considera que una cursa que és Gran Premi Internacional de les Nacions, no té cabuda dins del calendari de la FEEC. Sens dubte és una acció repressiva per part de la FEEC, en vers la U. Exc. De Vic, per tenir l’atreviment de fer un salt endavant i donar a conèixer la seva cursa més enllà del nostre país, malgrat que va ser el Campionat de Catalunya amb més “cartell” dels que s’han disputat i els guanyadors d’aquest Campionat van demostrar estar al més alt nivell mundial, ja que en Kilian es va proclamar guanyador de la Copa del Món i la Mireia subcampiona. Enguany, estaran a Paüls?

Un altre pregunta que em ve al cap, és que si l’Olla no pot formar part de la Copa o Campionat de Catalunya, per que forma part també d’un altre circuit o campionat no gestionat per la FEEC, com és que d’altres curses que formen part de la Lliga Catalana o del Circuit de les Terres de l’Ebre, que tampoc està gestionat per la FEEC, si poden formar part de la Copa i Campionat federatiu?

Que cadascú tregui conclusions, però excloure les curses que creixen més enllà del nostre país, no és solució, doncs és com dir que la FEEC no vol que les seves entitats creixin, sense permís d’ella, o potser de la FEDME?

6 comentaris:

Paco Murall ha dit...

Si la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya hi dedica tants diners i consignes com a l'Olla, de ben segur que hi seràn, aquests o d'altres d'altíssim nivell al Campionat de Catalunya 2010.

Lluís ha dit...

Perdona Pako, no se qui t'ha donat aquesta informació, però és falsa. Els diners dels premis els va posar una empresa privada i els dels recursos per l'organització una altra. I tant de bo, els de Tortosa trobeu algú que posi els mateixos mitjans, doncs us ho mereixeu. Ja saps que sempre he considerat la cursa de Paüls una molt bona cursa, tant a nivell esportiu com organitzatiu. El meu cometari de l'Olla, és simplement que no trobo encertat que la FEEC exclogui una cursa, organitzada per una de les seves entitats, simplement per què esdevé internacional, sense haver-li demanat permís.

Paco Murall ha dit...

La meva opinió és estrictament personal i probablement no sigui compartida per ningú.
Segurament m'equivoco al pensar que l'Olla 2009 ha estat ben dotada i impulsada des de les institucions amb interessos polítics.
Però m'ho sembla i no m'agrada gens la barreja de banderes i muntanya. Ja et dic jo que sóc un bitxo raro.

. . . . . . . . ha dit...

Hola Lluis ;
jo et donaré una raó més per desconfiar : no es casualitat que el Campionat de Catalunya s'ha otorgat a una cursa ( preciosa i molt ben organitzada per cert , tot s'ha de dir )es celebri el mateix dia que la Festa de la Muntanya , un conjunt de curses novedoses , 4 en concret , que pretenen buscar la comunió entre esport i familia per donar un impuls al jovent ( la pujada a Sant Antoni serà gratuita pels menors de 18 anys ), cursa organitzada per Ass.Esp.Diedre , de tots sabut "non grata" per la FEEC ? I més quant des de Paüls se'ns va fer creure que enguany la cursa no s'organitzaria per diferents motius , donant-nos així la possibilitat d'agafar la seva data ? Realment la "nostra" federació , que cada cop la sentim menys nostra , es el que vol per l'esport de casa ? trist , molt trist , a veure on arribarem....
Et convido a coneixer-la i participar-hi .
www.festadelamuntanya.blogspot.com

Lluís ha dit...

Mira Pako, cadascú és molt lliure de pensar el que vulgui, però les coses no són com pensem, si no com són. A ningú ens agraderia barrejar muntanyes i banderes, però hem de ser realistes, ara per ara no ens queda altre remei, mentre no puguem ser un país lliure i ens facin anar al so d'una altra bandera. L'Olla va esdevenir una revindicació d'una selecció nostra que fins ara havia pogut participar lliurament representant a Catalunya i aquell mateix dia coincidia amb la primera competició on els corredors catalans no podien representar al seu país si no a la "roja". Sempre he dit a aquells que diuen que no hi ha que barrejar esport i política, que només ho deixarem de fer, quan cadascú pugui triar lliurament amb qui vol competir i no sigui obligat a fer-ho sota una bandera per decret-llei

Lluís ha dit...

Jana, hi han tantes coses suspitoses amb aquesta FEEC, que ens pasaríem molta estona paralant. Esta clar, que aquesta FEEC, està prenent represaies a totes aquelles persones i entitats, que en un moment donat varen donar suport a l'altre candidatura que es va presentar a les eleccions.serveixi com exemple vosaltres mateixos, l'Olla de Núria, en Pep Climent, etc. Esperem que en unes properes eleccions, torni a sortir una FEEC de tots i per a tots, del contrari de cada cop estaran més sols i tot l'esforç fet durant anys es perdrà i la FEEC pasarà a ser una mera sucursal de la federació española