dijous, 13 de maig del 2010

Cap de setmana amb dues clàssiques

Aquest proper cap de setmana es disputarà la Cursa d’Alta Muntanya de Berga i la Zegama-Aizkorri, dues curses que ja han esdevingut clàssiques del calendari.


La cursa basca, un any més serà la que dona la sortida ales devaluades World Series de la ISF, encara i així aquesta cursa que s’ha fet un no al calendari internacional, comptarà amb grans figures mundials, com ara Kilian Jornet (gran favorit)i que probablement serà en l’única cursa de les world sseries que el veurem córrer, o Emanuela Brizio, actual campiona de la Copa del Món. Per contra estaran absents el guanyador de l’any passat, Ricky Lightfoot o el mexicà Ricardo Mejia.

La cursa també estarà l’escenari del debut 2010 de la Selecció Catalana a nivell internacional, allà estaran Toti Bes, Jessed Hernández, Xavier Espiña, Laia Andreu i companyia, amb ganes de revalidar un any més el títol de guanyadors per equips.

A casa nostra, la cursa de Berga, serà la segona puntuable per la Copa Catalana, amb els seus 30 quilòmetres i més de 4.200 metres de desnivells acumulats, sens dubte una de les més dures del calendari català. Allà estaran tots els corredors que aspiren a guanyar la Copa i sense un clar favorit. En noies en canvi, sí hi ha una clara favorita, Ester Hernández, que mica en mica va agafant la forma després del seu parèntesi esportiu, i que a les darreres curses s’ha mostrat intractable.