dijous, 13 de maig del 2010

Comunicat de Premsa de Mountain Wilderness International (MWI)

Finaut (Suissa), 8 de maig de 2010


El cap de setmana, 8 i 9 de maig de 2010 se celebrà l'Assemblea General Ordinària de Mountain Wilderness International (MWI) a la vila alpina de Finaut, Suïssa. L'entitat, que va actualizar els seus estatuts després de vint anys des de la seva redacció inicial, va acordar, entre d'altres temes, el de reformalitzar els seus càrrecs representatius, substituïnt la figura del coordinador general, per la d'un president i el dos vice-presidents. Fins a la present assemblea i durant els darrers quatre anys, el càrrec de coordinador general l'ocupà el veterà alpinista francès Patrick Gabarrou.

L'elecció del president recaigué en la persona de Jordi Quera, reconegut alpinista barceloní i actual president de la secció catalana de MW, es converteix així, en el primer president que formalment nomena l'entitat. Els dos vice-presidents elegits foren els suïssos de MWCH, Bernhard Bachelet i Andrea Bianchi.

Els tres responsables de l'executiva de MWI compartiran les seves responsabilitats juntament amb la també reelegida tresorera Elhsbet X i els delegats de les altres seccions nacionals de l'entitat internacional.

L'AGO de MWI va comptar amb la presència de delegacions nacionals d'Alemanya, Catalunya, Confederació Helvètica, Eslovènia, Espanya, França, Itàlia i Pakistan.

MW de Catalunya, en tant que entitat catalana, és la secció nacional de MWI i n'és membre fundadora. Compta amb veu i vot al costat de les altres delegacions internacionals i al nostre país també forma part de la FOCIR (Federació d'Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes).