dimecres, 12 de maig del 2010

La FEEC perd una de les seves disciplines

Fons ben informades han comentat que la FEEC, perdrà la disciplina esportiva dels raids. Cal recordar que des de fa anys (abans de l’actual junta) la FEEC va estar lluitant per que els raids fos reconeguts com disciplina esportiva de la FEEC. Al ser un tema complex que abrasaven diverses disciplines esportives, la Secretaria General de l’Esport va determinar que els raids fos una disciplina esportiva compartida per diverses federacions (FEEC, Orientació, Rem, Ciclisme, etc). La FEEC, va iniciar l’organització de la Copa Catalana i el Campionat de Catalunya, amb la col•laboració de les federacions afectades i de l’UFEC.

Vist l’èxit de les primeres edicions d’aquestes competicions, la federació d’orientació va voler adjudicar-se en exclusiva aquesta disciplina esportiva, ja que a l’estat español, és aquesta federació qui té adjudicada aquesta disciplina. Però tal i com se’ls va dir a la seu de l’UFEC, “el que es faci a l’estat español ens ha d’importar ben poc, estem a Catalunya”.

Amb el canvi de junta de la FEEC i el desinterès mostrat per aquesta, la federació d’orientació, a seguit burxant fins aconseguir que els raids li fossin reconeguts com a disciplina pròpia, per tant a partir del proper any, qui té la potestat d’organitzar la Copa Catalana i el Campionat de Catalunya, será la federació d’Orientació, al igual que tindrà la potestat de la seva regulació.

D’això es dedueix que si la FEEC intenta seguir organitzant la Copa Catalana i el Campionat de Catalunya, es veurà en veritables problemes amb la federació d’orientació.

De ben segur que algun membre de la junta de la FEEC es felicitarà per aquesta pèrdua, però que diran les entitats afectades? Callaran? Es mobilitzaran per la propera assemblea?

Sigui com sigui, serà molt difícil que la Secretaria General de l’Esport es faci enrere de la seva decisió. Aquesta és la FEEC que volíem?