diumenge, 26 de juliol del 2009

Giir di Mont: Els catalans demostren el seu poder.


Exhibició catalana a la quarta prova de la Copa del Món. Kilian Jornet demostra el seu poder, això sí, amb lluita amb el veterà campió Ricardo Mejia.

Kilian ha guanyat la cursa tot batent el record de la prova amb més de 5 minuts. Al triomf d’en Kilian Jornet, cal aportar el tercer lloc d’en Jessed Hernández, que conjuntament amb Agustí Roc, han estat els únics que en part de la cursa han plantat cara als dos triomfadors de la cursa, però que finalment no han pogut aguantar les envestides de Mejia i Kilian. Si Jessed ha pogut aguantar la tercera posició, l’Agustí ha perdut bastante pistonada entrant finalment en el lloc 14è.

També cal destacar la boníssima actuació d’en Tòfol Castanyer i en Toti Bes, dos valors assegurats a cada cursa que participen i que finalment han quedat 5è i 6è respectivament, per davant de corredors de la talla de Paolo Larger, Helmut Schiessl, Paolo Gotti, etc.

Amb aquest resultats en Kilian Jornet passa al tercer lloc de la general, retallant substancialment les diferències amb el segon classificat. Toti Bes passa a ocupar la cinquena posició, Agustí Roc aguanta a la sisena plaça i Xavier Espiña, passa a ocupar el setè lloc de la classificació.

Molt bona actuació de la recent Campiona de Catalunya Mireia Miró, única participant catalana, que ha finalitzat la cursa en tercera posició, només superada per Stephanie Jimenez i Emanuela Brizio. Sens dubte la corredora catalana és una valor emergent i amb la seva joventud (20 anys) arribarà força lluny i més si tenim en compte que aquest és el seu primer any en l’alta competició de curses d’alta muntanya. Mireia Miró segueix ocupant el quart lloc de la classificació general però a tant sols a 34 punts de la portuguesa Rosa Madureira. De seguir així de ben segur que la Mireia estarà al podi final de la Copa del Món

Per cert, on són els espanyols de la “roja”? , per què després digui la FEDME, que no vol aprofitar-se dels èxits de Catalunya.... em guardo el qualificatiu.

Crònica oficial de la cursa i classificacions a: http://www.aspremana.it/asp/content/blogcategory/34/79/lang,en/