dimecres, 15 de juliol del 2009

III Clàssica Olla de Núria – I Gran Premi Internacional de les Nacions – Campionat de Catalunya de Curses d’Alta Muntanya, ja és a punt.

El proper diumenge 19, a Núria, es disputarà aquesta cursa de muntanya, que enguany ha fet un gran salt molt qualitatiu, no només per passar a ser un gran premi internacional i campionat de Catalunya, si no també per la seva luxosa participació. 7 dels 8 campions del món hi estaran presents, a part de un bon grapat de corredors d’élite. Així estaran a la sortida en Kilian Jornet, l’Agustí Roc, en Ricardo Mejia, en Rob Jebb, en Javier Olabarria, el Walter Bezerra, en Toti Bes, Just Sociats, el recentment guanyador de la Copa Catalana en Josep Cuadrat, etc. En noies prendran la sortida, la Emanuela Brizio, la Corinne Favre, l’Anna Serra, l’Esther Gil actual lider de la Copa d’España,la Neus Parcerisas guanyadora del SkyBike dels Skygames 2008, la Mireia Miró, la Laura Aymerich campiona de la Copa Catalana 2009, etc. Un cartell de veritable luxe i digna de ser vist.

Hi hauran representants de 13 nacions: Catalunya, França, Anglaterra, Itàlia, Euskadi, Andorra, España, Portugal, País Valencià, Marroc, Finlàndia, Àustria i Mèxic. Que lluitaran per aquest I Gran Premi Internacional de les Nacions, sense cap mena de restriccions.

L’espectacle esportiu està assegurat, només en excepcionals ocasions es produeixen esdeveniments d’aquesta envergadura. Per aquells que decideixin anar a Núria, a part de que les previsions meteorològiques són bones, podran participar en sortides guiades per fer el seguiment de la cursa. Les sortides tenen tres nivells, Puigmal, Coll de Finestrelles i Pic d’Àliga, en qualsevol d’aquests punts es podrà percebre l’esforç dels 420 corredors inscrits.

Per acabar-ho d’arrodonir, hi hauran gegantons, castellers i grallers, que animaran la diada.
A hores d’ara, intentar buscar allotjament a la mateixa Núria, Queralbs o Ribes de Freser, és pràcticament missió impossible.
El dia 19, a Núria ha de ser el punt de partida per el inici d’un nou tipus de competició obert a tothom qui hi vulgui participar, sense limitacions per raons polítiques ni frontereres. L’esport és una activitat d’agrupament de persones, cultures, races, etc, integradora i de relacions humanes. En cap cas ha de ser discriminatòria. Per això diumenge, serà tqambé una diada reivindicativa en favor de la Selecció Catalana i de totes aquelles seleccions i equips que han estat discriminats per la ISF.

A Núria i falta gent, t’hi esperem en nom de l’esport i del nostre país.