dimarts, 25 d’agost del 2009

Cap de setmana de Ultra Trails.

Aquest proper cap de setmana, entre divendres, dissabte i diumenge, es disputaran 3 proves de llarga distància i forces desnivells.

A França a Chamonix tindrà lloc el més mediàtic de tots, el UTMB (Ultra Trail du Mont-Blanc), de 166 quilòmetres de distància i 18.808 metres de desnivells acumulats. El recorregut donar la volta al massís del Mont-Blanc, tot passant per França, Itàlia i Suïssa. Temps límit per realitzar el recorregut, 48 hores.

Entre els favorits, 2 catalans, Kilian Jornet, guanyador l’any passat i que té el record de la cursa (20:56:59) i Mónica Aguilera, segona l’any 2007 (27:18:17).

En Kilian no ho tindrà fàcil, doncs estaran presents els darrers 6 guanyadors del trail: Dawa Sherpa (guanyador de la 1ª edició 2003), Vincent Delebarre (guanyador 2004), Christophe Jaquerod (guanyador 2005), Marco Olmo (guanyador 2006 i 2007). I la Mónica tampoc, doncs tindrà entre d'altras rivals a: Elizabeth Hawker (guanyadora en 2005 i 2008), Karine Herry (guanyadora 2006) i Christine Moehl (guanyadora 2003) .

Cal destacar també la participació d’Adolfo Aguiló, el corredor d’Alcanar, que debuta a la prova, de ben segur que farà un bon paper. També hi prendran part un bon grapat de catalans

La cursa es podrà seguir en directe, o bé via SMS o a través del web.

No hi ha dubte que aquest és el Trail més famós i que més seguiment té, les inscripcions s’esgoten cada any, a les poques hores d’obrir-se i és necessària que prèviament s’hagi fet algun altre trail, dels que tenen al seu web, per sumar punts i poder realitzar la inscripció.

També a França (en això dels trails, els francesos són els reis), però als Pirineus i lluny de tant “boom” mediàtic, tindrà lloc un altre trail de similars característiques, 153 quilòmetres i 17,742 metres de desnivells acumulats, es tracta del Ultra Grand Raid des Pyrénées, a la localitat de Vielle Aure, a la regió del Midi Pyrénées. El trail recorre el massís de Neouvielle, dona la volta al Pic du Midi de Bigorre, passa a prop del port del Tourmalet i passa per Cauterets i Luz-Ardiden.

Entre els participants, diversos corredors catalans, la majoria d’ells de l’equip de la UEC Tortosa, un dels equips punters de Catalunya i que diversos corredors i corredores experts en llargues distàncies com Maria Reyes Valero i Montserrat Sisteré.

Aquí els favorits són: Arnaud Gueguen, guanyador del 2008, Nicolas Darmaillac, cinquè al Grand Raid de la Réunion, Patrick Bruni, guanyador del Trail des Citadelles i Claude Escots, segon a l'Euskal Trail. En noies, les favorites són: Sylvie Bernard Villain, guanyadora de la cursa de 75 quilòmetres de l'any passat.

Aquesta cursa també es podrà seguir en directe a través de SMS o del seu web.

Els dos trails, compten amb una cursa paral·lela , d’aproximadament la meitat de recorregut.

Al final d’aquest article trobàreu dos gràfics comparatius dels dos trails.

Per arrodonir el cap de setmana de llargues distàncies, també es disputa el Sky Runner dels Carros de Foc, la popular travessa dels refugis del Parc Nacional d’Aigües Tortes i Sant Maurici, amb 55 quilòmetres i 9.200 metres de desnivells acumulats.