dissabte, 29 d’agost del 2009

Finalitzen els Ultra Trails, pels primers classificats

Ahir el vespre, mentre 22 esportistes professionals amb sous astronòmics, corrien darrera una pilota en camp de gespa, contemplats per més de 4 milions d’espectadors, més de 3000 esportistes, el 99% d’ells amateurs, corrien darrera de cap pilota, simplement per plaer d’aconseguir un objectiu, bé esportiu o bé personal, per les muntanyes o bé dels Alps o bé dels Pirineus. Els primers amb preparadors físics, psicòlegs, massatgistes, fisioterapeutes, entrenant dues o tres hores al dia i a descansar. Els altres els segons, en la seva majoria, llevant-se a primera hora del matí per anar a treballar 8 hores i després si tenen temps a entrenar una estoneta, doncs també s’ha d’estar per la família, a vegades esgarrapant hores de dormir i descansar.

Malauradament, s’acompleix un cop més que el diner crida al diner, com més professionals , més mitjans de comunicació, com més amateurs, com a molt pots aspirar que algun mitja de comunicació es faci ressò de les teves activitats o que algun amic tingui un web o bloc i recollir els teus “èxits” esportius. La vida i el món són així d’ingrats. Avui aquesta nit, molts d’aquets 3000 esportistes, passaran la seva segona nit per les muntanyes, tot seguint el seu camí en busca d’aconseguir el seu objectiu particular. Ningú es recordarà d’ells, tant sol seran un número que engreixarà la llista de corredors arribats o en el pitjor dels casos d’abandonaments. Però ells només ells, són els veritables esportistes, felicitats als que heu aconseguit el vostre objectiu i als que no, l’any que ve, tindreu una altra oportunitat.

Començaré pel Ultra que no es tant mediàtic, el del Grand Raid des Pyrénées, que es va iniciar divendres a les 5 del matí. Domini francès en nois i noies, però bona actuació catalana, especialment de Maria Reyes Valero, finalment segona classificada amb un temps de 33:46:29 i amb l’honor de ser, no només la primera catalana, si no que superant als nois catalans i tot gràcies a uns extraordinaris darrers quilòmetres, que l’han fet remuntar un bon grapat de posicions. Reyes, ha estat molta part de la cursa acompanyada per la seva companya de la UEC de Tortosa, Montserrat Sisteré, que finalment ha tingut que abandonar, és d’aquelles que tindrà que esperar l’any vinent per aconseguir el seu objectiu. Segurament, l’èxit de Reyes Valero, passarà desapercebut pel gran públic (a hores d’ara tothom parla del UTMB i de l’èxit d’en Kilian Jornet), la vida és així d’injusta, però de ben segur que la Reyes, malgrat el seu patiment, ha gaudit de la cursa, segur que ha fet un bon grapat de coneguts, que es trobarà qualsevol dia corrent per les muntanyes, aquesta és la seva gran recompensa.

Pel que fa a la resta de catalans, la majoria han finalitzat la cursa, tots han anat de menys a més a mesura que avançava la cursa, finalment aquests han estat els seus resultats: Josep Benavent (33:46:47) en el lloc 74, Enric Seve (34:23:12) en el lloc 88, Joan Perales (34:23:54) en el lloc 90, Francesc Estorach (34:23:57) en el lloc 91, Salvador Reig (35:10:31) en el lloc 112 i Eric Amar (40:01:06) en el lloc 211.

Podeu veure tots els resultat a http://chrono.geofp.com/grp2009/

Pel que fa al Ultra Trail del Mont-Blanc, també gran actuació catalana, amb triomf d’en Kilian Jornet (21:33:18) amb una hora de diferència sobre el segon classificat. Kilian ha dominat la cursa de principi a fi, demostrant que ara per ara no té rivals. Bona actuació també d’en Jordi Martínez (25:31:43), que ha aconseguit una brillant 14a. posició i de l’Arnau Julià (27:53:52)en el lloc 36. Ara per ara no ha creuat l’arribada cap altre corredor català.

En noies, extraordinari resultat de Mónica Aguilera, finalment tercera classificada, que si bé encara no ha creuat la línia d’arribada, ho farà properament, doncs ja es troba en els darrers 7 quilòmetres, el seu temps, estarà al voltant de les 29 hores.

Per a mi, la gran estrella d’aquest trail, no ha estat en Kilian, que sens dubte s’emportarà tots elogis, merescuts sense cap mena de dubte. Però si alguna estrella ha brillat, ha estat la guanyadora en categoria de dones, la nord-americana Kristin Moehl (24:56:01), que no només ha aconseguit la victòria en la seva categoria, si no que ha estat 11a. en la classificació general, algo enormement excepcional.