divendres, 28 d’agost del 2009

Seguiment Ultra Trail du Mont-Blanc: Mónica Aguilera es col·loca tercera

19:00

Mónica Aguilera es col·loca en tercer lloc de la classificació general. A 27 quilòmetres de l’arribada, Mónica Aguilera ha avançat a la corredora francesa Karine Herry, obtenint provisionalment el tercer lloc del podi. Mónica, ha passat ja pel punt quilomètric 143 de cursa, el podi és més a prop.
Per la seva part, el corredor català Jordi Martínez, es troba a menys de 7 quilòmetres de l’arribada, ocupant el 14è. lloc de la classificació.
---------------------------------------------------
16:03

Kilian Jornet guanya el seu segon UTMB, amb un temps de 21:33:18. Ha guanyat amb tota autoritat, ja que des del primer moment ha anat al capdavant de la cursa. No ha aconseguit rebaixar el seu temps de l’any passat, però és que no sempre es poden aconseguir els objectius, no obstant ha estat un gran éxit. Els segon classificat, sigui qui sigui dels seus perseguidors, arribarà d’aquí una bona estona (aprox. 1 hora). Felicitats Kilian!

Mónica Aguilera, ara per ara segueix quarta, haurà d’apretar el ritme per intentar estar al podi.
-------------------------------------------------
15:00

Kilian Jornet es troba a 10 quilòmetres de guanyar per segon cop el UTMB, l’avantatge de 1 hora sobre els seus perseguidors, no fa perillar el seu triomf. Molt mala sort o una lesió només impedirien que guanyés. La lluita pel segon lloc serà molt disputada, ja que Sebastien Chaigneau (França), Tsuyoshi Kaburaki (Japó) i Uli Calmbach (Alemanya), estan separats només per 7 minuts.
Kristin Moehl, encapçala la classificació de dones i va augmentant paulatinament la seva avantatge, sobre la corredora anglesa Elisabeth Hawker, dominadora de la primera part de la cursa. Mónica Aguilera, segueix en el quart lloc, retallant diferències sobre la tercera classificada, la francesa Karine Herry
-------------------------------------------------
12:00

Kilian Jornet, ja es troba a Trient, malgrat que porta una hora d’endarreriment sobre el seu temps de l’any passat, porta un ritme constant que fan que mantingui la distància de 1 hora amb els seus perseguidors, el francès Sebastian Chigneau i el japonès Tsuyoshi Kaburaki.
Jordi Martínez ocupa el 23è. lloc.
En dones, s’està produint la sorpresa, la fins ara líder Elisabeth Hawker, ha estat atrapada per l’americana Kristin Moehl i marxen pràcticament juntes en els llocs 17 i 18 de la general. Per la seva part, Mónica Aguilera, conserva el quart lloc.
--------------------------------------------------
10:00

Segueix el domini d’en Kilian Jornet, que ja es troba en terres suïsses, el seu darrer pas ha estat per La Fouly, al quilòmetre 108 de cursa, en un temps de 13:35:03, amb 50 minuts d’endarreriment sobre el temps de l’any passat. Els perseguidors del corredor català són els francesos Sebastien Chaigneau i Julien Chorier, que han passat pel mateix punt que en Kilian amb un temps de 14:18:40 i 14:20:18,respectivament, és dir a 50 minuts.

El primer corredor català, és en aquests moments Jordi Martínez, en el lloc 24, al pas pel Grand Col Ferret, perdent 12 posicions en respecte al seu pas per Courmayeur. Per la seva banda Adolfo Aguiló, que havia arribat estar a la 14a. posició, també ha perdut pistonada pujant al refugi Bonnati on ha arribat en el lloc 122.

En noies també segueix el domini de la britànica Elisabeth Hawker, que al igual que en Kilian Jornet, domina la cursa des d’un inici, sorprenentment la corredora anglesa està en el lloc 16 de la classificació general, amb un temps de 15:35:43, al pas per La Fouly. La segueix la francesa Kristin Moehl, a més d’una hora de distància. La corredora catalana Mónica Aguilera es manté en quarta posició, quan està a punt de passar pel Grand Col Ferret.

----------------------------------------------------
0:15


Kilian Jornet comença a dominar el UTMB. La pujada al Refuge de la Croix du Bonhomme (Km. 44,4), la pujada més llarga i de desnivell de la cursa, ha servit per que en Kilian marxés en solitari i s’hagi presentat a Les Chapieux amb un temps de 5:09:42, 13 minuts per sobre del temps de l’any passat. El segon corredor a passar per aquest punt de la cursa ha estat el francès Vincent Delabarre (5:26:52), a més de 17 minuts del corredor català.

Jordi Martínez ha passat en els lloc 13, amb un temps de 5:47:13, mentre que Adolfo Aguiló, ha passat en el lloc 20, amb un temps de 6:00:01

En noies,en aquesta hora, només dues havien passat pel Refuge de la Croix du Bonhomme, es tracta de l’anglesa Elisabeth Hawker (5:25:45), que segueix líder, seguida de la nord-americana Kristin Moehl (5:38:27), a 13 minuts de la corredora britànica. Per la seva part, Mónica Aguilera, que encara no ha arribat a aquest punt de la cursa, ha passat en quart lloc per La Balme, a ½ hora de la líder anglesa.


----------------------------------------------------
22:26



Quna fa 4 hores que s’ha donat la sortida a Chamonix , el català Kilian Jornet i l’italià Silvano Fedel, han passat junts pel control de Les Contamines, al punt quilomètric 30,9. El temps marcats pels corredors han estat de 2:52:33 i 2:52:38, és dir 10 minuts per sobre del temps de l’any passat.

De moment bona actuació dels catalans Jordi Martínez (3:03:26), en el lloc 13 i d’Adolfo Aguiló (3:08:43), en el lloc 21.

En dones, encapçala la cursa la corredora anglesa Elisabeth Hawker (3:01:51)amb més de 23 minuts d’avantatge sobre la corredora francesa Maud Giraud (3:24:38). Per la seva part, Mónica Aguilera (3:36:05) està en quarta posició a 35 minuts de la corredora anglesa.

La cursa acaba de començar, tot pot passar, la nit serà llarga.