divendres, 28 d’agost del 2009

Seguiment Grand Raid des Pyrénées:Reyes Valero, finalment segona.

14:52
Maria Reyes Valero (UEC Tortosa), ja ha finalitzat el Ultra Gran Raid des Pyrénées, en una extraordinària segona posició, amb un temps de 33:46:29, a més d’acabar en el lloc 73 de la classificació final. MOLTES FELICITATS REYES. Sens dubte ha estat un treball de sacrifici, estar tantes hores corrents no està a l’abast de tothom. Pel camí s’ha quedat la seva amiga i companya Montserrat Sistere, el que ha fet que les hores de la nit fossin força durs. A més a més Reyes ha estat el primer/a catalana en creuar la meta. Ara a gaudir-ho.

Just darrere de Reyes Valero ha creuat la meta el corredor del Trote-Extrem, Josep Benavente (33:46:47), en el lloc 74 de la classificació. D’aquí a poca estona, també creuarant l’arribada la resta de corredors catalans, Eric Seve (Ass. Exc. Montmell) Francesc Estorach(UEC Tortosa) i Joan Perales (UEC Tortosa). Mentre que el corredor de S. Quirze del Vallès, Salvador Reig, trigarà una mica més, però segur que també arribarà ja que ha passat pel darrer control de pas.
12:00

Maria Reyes Valero, segueix segona al pas pel Lac de l’Oule, lloc pel que ha passat a ¾ de dotze. L’enllaç del web de la cursa en aquest punt no funciona, però Reyes ha passat ja per aquest punt i s’encamina a la darrera pujada de la cursa, el Col de Portet i després baixa fins la meta. Es troba doncs a 16 quilòmetres de l’arribada. El podi cada cop més a prop.
Dins de d’incertesa del pas pel Lac d’Oule, també han passat per aquest punt Josep Benavent i Enric Seve. Ho deuen estar a punt de fer Francesc Estorach i Joan Perales . Salvador Reig deu anar una mica més enrere i Eric Amar, es troba encara camí del CP10
---------------------------------------------------
9:15

Aquesta sens dubte ha estat una nit molt llarga, pels corredors que segueixen en cursa.

Més curta ha estat pels vencedors, els francesos Régis Coumenges i Nicolas Darmaillacq, grans dominadors de la cursa que han arribat junts a la línia d’arribada amb un temps de 22:30:55, el que rebaixa gairebé una hora i mitja en referència a l’any passat. Fins ara han arribat a la meta 16 corredors, cap d’ells català. El que sí ha arribat és el corredor basc Luis Maria Ugarte.

Pel que fa als catalans, Maria Reyes Valero, s’ha situat en segona posició, després de l’abandonament de la francesa Sylvie Bernad en el Col de Riou. La corredora catalana ho té molt difícil per guanyar, ja que la corredora francesa, dominadora absoluta de la cursa, Cécile Nissen, li porta més de 5 hores d’avantatge. Per darrera Reyes Valero, va la corredora, també francesa, Nathalie Wurry, a més d’una hora de la corredora catalana. Reyes ha passat ja el CP10, és dir que està pujant el Col de Bereges, que es troba al quilòmetre 131,3 i és el penúltim coll del recorregut.

L’altra corredora catalana, Montserrat Sistere, que tota la curdsa a anat de la ma de Reyes Valero, s’ha vist obligada a abandonar pujant el Col de Riou, al quilòmetre 100 de la cursa.
Els nois catalans, ara per ara, segueixen pujant posicions i a hores d’ara es troben o bé pujant el Col de Bereges o bé baixant cap el llac d’Oulé. Tots ells van pujant posicions i en el darrer punt de pas CP10, al quilòmetre 123, les seves posicions eren: Josep Benavent (77), Eric Seve (85), Francesc Estorach (105), Joan Perales (106) i Salvador Reig (125). Salvador ha perdut contacte amb els seus companys de cursa Francesc i Joan. Pel que fa a Eric Amar, el seu darrer pas ha estat en el CP9 (quilòmetre 111) i ocupava el lloc 210
----------------------------------------------------
0:45

Régis Coumenges i Nicolas Darmaillacq, es troben ja a menys de 25 quilòmetres de l’arribada, si bé encara els queden dos colls per passar, que aquestes hores de la nit i amb el cansament acumulat, no serà gens fàcil superar-los. Encara i així, porten més d’una hora i mitja d’avançament sobre l’horari de l’any passat.

Pel que fa als catalans, segueixen prosperen en la classificació general, al pas pel CP7, última referència, la seva posició era la següent: Enric Seve (95), Josep Benavente (108), Francesc Estorach (132), Joan Perales (133) i Salvador Reig (134). Eric Amar, encara no ha passat per aquest punt i en l’anterior anava en el lloc 232.

En noies, les catalanes Maria Reyes Valero i Montserrat Sistere, s’estan refermant en el tercer i quart lloc i de seguir així, s’hauran de disputar el tercer calaix del podí entre elles. La cursa, en dones, segueix dominada per la francesa Cécile Nissen, que a més va classificada en el lloc 21 de la general

--------------------------------------------------
21:45

L’esforç comença a passar factura als corredors catalans. Carlos Macias, fins ara millor corredor català, s’ha vist obligat a abandonar al CP6 (Turon de Bène, quilòmetre 75). En aquest mateix punt també a plegat Xavier Rodríguez. Així dons dues baixes pels representants catalans, just quan comença la part més dura psicològicament: la nit.

Pel que fa al capdavant de la cursa segueix el ma a ma entre Nicolas Darmaillacq i Régis Coumenges, que ja són al CP9 (Col de Riou, quilòmetre 99,7) i amb més de 12.000 metres de desnivells acumulats. Els seus temps de pas han estat 15:41:37 i 15:43:55, per tant una diferència de algo més de 2 minuts, la màxima que hi ha hagut entre els dos corredors.

Pel que fa als catalans supervivents, tots ja han passat pel CP6 i ara el millor situat és en Enric Seve, en el lloc 98 a 3:41:48 dels líders de la cursa. La resta segueix escalant posicions a mesura que avança la cursa, Salvador Reig, Joan Perales i Francesc Estorach, van tots tres junts en els llocs 138, 139 i 140 respectivament. Més endarrerit estar Eric Amar, en el lloc 232.

Mentre tant Maria Reyes Valero i Montserrat Sistere, segueixen juntes en el tercer i quart lloc de la classificació de dones, que segueix dominada per la gran favorita Cécile Nissen
---------------------------------------------------
16:30

Segueix el ma a ma entre els corredors francesos Régis Coumenges (10:48:10) i Nicolas Darmaillacq (10:48:32), només separats per 22”, al pas pel CP6, al Tucon de Bene, al quilòmetre 75,4 i quan porten ja 8.906 metres de desnivells acumulats i quan passen per la meitat de cursa. Molt poc a poc van augmentant la diferència amb els seus perseguidors. Encara tot és possible. El ritme de cursa segueix sent superior a la de l’any passat, en gairebé una hora i mitja de diferència.

Montserrat Sisteré(10:50:56) i Maria Reyes Valero (10:50:57), ja són tercera i quarta al pas pel CP4, al quilòmetre 54,8 de la cursa, a més de una hora mitja de la líder, la francesa Cécile Nissen (9:18:22) , que està dominant la cursa amb comoditat
Els corredors bascos Beñat Zubillaga Murguiondo i Unai Bengoa segueixen tenint una bona actuació i estan en els llocs novè i dotzè respectivament.

Pel que fa als corredors catalans, tots van pujant posicions a la cursa , a excepció del més ben situat, en Carlos Macias, que ha perdut 10 posicions
---------------------------------------------------
13:15

Els corredors catalans han pasta gairebé tots pel CP3 (quilòmetre 37,3), que és l’ultima referència que ha facilitat l’organització.

En noies, Maria Reyes Valero (7:25:10) i Montserrat Sistere (7:25:15), segueixen juntes i pujant posicions i ja són quarta i cinquena respectivament, a una hora de la francesa Cécile Nissen, que per aquest punt ha passat en primera posició. Si bé és cert que han perdut temps respecte a les tres primeres classificades, també és cert que van augmentant les diferències amb les seves perseguidores.

En nois, Carlos Macias (6:24:07) segueix sent el millor classificat, el corredor de Granollers, es troba al lloc 56, a gairebé una hora del primer classificat, tot i que ha recuperat 7 posicions respecte al CP2.

Enric Seve (7:12:55), es troba al lloc 161 i sembla recuperar-se, dels llocs perduts al pas pel CP2.

Els corredors que segueixen recuperant llocs espectacularment són Joan Perales (lloc 221), Francesc Estorach (232) i Xavier Rodriguez (244), que han millorat en més de 30 posicions, respecte al CP2.

Salvador Reig, que semblava, al pas pel CP2, patir algún tipus de problemes, també ha recuperat forces posicions i ara està al lloc 263.

El que sembla que no ho està passant massa bé és en Eric Amar (301), que està perdent posicions paulatinament i que en referència al CP2, n’ha perdut 53. Esperem que es recuperi d’aquest “baixon”.
-----------------------------------------------------------------------
10:35

Els Dos primers corredors passen ja pel CP3. Els corredors francesos Régis Coumenges i Nicolas Darmaillacq, passen pràcticament junts pel CP3, el Col de Sencours de 2.378 metres d’alçada i situat al quilòmetre 37,3 de cursa. La diferència entre els dos corredors és de 5” a favor del primer.

En aquets moments porten ja 4.417 metres de desnivells acumulats a les seves cames i segueixen amb més de mitja hora d’avançament sobre l’horari previst.

Pel CP2 (quilòmetre 29,6), Carlos Macias (4:39:59), seguia sent el millor català en el lloc 63, a més de 42 minuts del líder de la cursa. En aquest punt la francesa Cécile Nissen, seguia sent la primera noia en passar amb un temps de 4:41:20. a hores d’ara no es tenen noticies de les corredores catalanes.
------------------------------------------------------
CP1, quilòmetre 11,7

A les 5 en punt del matí s’ha donat la sortida a l’Ultra Trail Grand Raid des Pyrénées. En aquests primers quilòmetres s’està imprimint un ritme molt més fort del previst, així al pas pel primer control de pas, al quilòmetre 11,7, els corredors han passat amb ½ hora d’avançament sobre l’horari de l’any passat. Els darrers corredors a passar per aquest control també han notat aquest fort ritme, ja que el darrer en passar ho ha fet amb 1 hora d’avançament, respecte a l’any passat.

El primer corredor en passar pel control ha estat el francès Daniel Levy (1:40:16), seguit a tant sols 50segons, pel corredor basc car Pérez De Nanclares (1:41:06). El primer català és Carlos Macias ( 2:00:03) al lloc 61, a algo més de 19 minuts del líder de la prova.

En noies la primera corredora en passar ha estat la francesa Cécile Nissen amb un temps de 2:06:46, seguida a tant sols 41 segons, de la gran favorita, la també francesa Sylvie Bernat (2:07:27). Per la seva part les catalanes Maria Reyes Valero (2:16:58) i Montserrat Sisteré (2:17:01), marxen juntes en les posicions 7 i 8 respectivament, a algo més de 10 minuts de les corredores franceses