diumenge, 9 d’agost del 2009

Kilian imparable, guanya la Sierre-Zinal

Bona actuació dels corredors catalans a Sierre-Zinal, una de les curses amb més renom de les que es disputen a Suïssa. A part de la victòria de Kilian Jornet, cal destacar el 7è. lloc d’en Tòfol Castanyer i el 10è d’Agustí Roc.

La cursa ha estat dominada en primera instància pel corredor etíop Degaga Zewdu Jiru, que ha estat el més ràpid en els trams de pujada més forts, però que després ha pagat l’esforç que ha realitzat. A prop de dos minuts darrera d’ell, es trobaven el corredor txec Robert Krupricka i Kilian Jornet, que quan la pujada s’ha suavitzat ha imprès un fort ritme que no ha pogut seguir el corredor txec i que l’ha portat ha superar el corredor etíop.

A poc menys de 10 quilòmetres per l’arribada, Kilian ja anava en solitari, disparat cap la línia d’arribada. Mentrestant en Tòfol i l’Agustí, ja es col·locaven entre els deu primers de la cursa.
Finalment en Kilian a tret prop de dos minuts sobre el segon classificat Tarcis Ancay i algo més de dos minuts sobre el tercer classificat, el suïs Florent Troillet.

En dones, la cursa, ha estat dominada en tot moment per la corredora txeca Anna Pichrtova, mentre que la segona plaça sempre ha estat per la corredora Laurence Yerli-Cattin . el tercer lloc ha estat per la corredora escocesa Angela Mudge, que ha tingut més feina per aconseguir aquesta posició final.

Amb aquest excel·lents resultats dels corredors catalans, es posa un cop més, de manifest que els corredors catalans estan al capdamunt de les curses d’alta muntanya, malgrat que els de sempre, ens vulguin apropiar de quelcom que ens pertany.

Classificacions de la cursa.