dilluns, 19 d’octubre del 2009

Catalans al món.

Corredors d’elit catalans estan i estaran competint arreu del món en els propers dies. El web “oficial” de la federació, la FEEC, segueix ignorant als corredors de la Selecció Catalana i segueix immersa en convertir-se en una sucursal de la FEDME.


Des de la setmana el corredor català, Jessed Hernández, està disputant a l’Himàlaia, el SoluKhumbu Trail 2009, una cursa per etapes que recorre 300 quilòmetres i més de 20.000 metres de desnivell positius. Passant pr diversos colls de més de 4.000 i 5.000 metres, sent el sostre el Kala Pathar (5.545 m.). La cursa també passa pels camps base de l’Everest, Cho-Oyou i el del Island Peak. Trobareu tota la informació de la cursa a: http://solukhumbutrail.com/ i podeu seguir les incidències d’en Jessed a la cursa al seu bloc: http://jessedhernandez.blogspot.com/

D’altra banda, demà dimarts, parteixen cap a Malàisia els membres de la Selecció Catalana, Toti Bes, Just Sociats, Tófol Castanyer i Mireia Miró, acompanyats pel tècnic Kiku Soler, per tal de disputar la darrerea cursa de la Copa del Món, el Mount Kinabalu International Climbathon 2009 (http://climbathon.sabahtourism.com/2009/ ), que com cada any, el dissabte 24 correran les dones i el diumenge els homes.

La cursa de 20 quilòmetres ascendeix el cim del Kinabalu de 4.095 metres i un desnivell positiu de 2.228,8 metres i negatius de 2.531,4. La característica principal de la cursa, a part de la gran humitat i el clima tropical, són els més de 4 quilòmetres d’escales, que han de pujar i després baixar, amb graons completament irregulars i de diferent alçada.

Mireia Miró, que obrirà el foc el dissabte, parteix de la tercera posició de la classificació general, a 70 punts de la líder, l’italiana Emanuela Brizio i té moltíssimes possibilitats de fer podi final de la Copa del Món en el seu primer any en les curses de muntanya.

Diumenge toca el torn als homes, el millor classificat és en Tòfol Castanyer, en el 8è lloc, el segueix a la classificació general en Just Sociats i just darrera d’ells en Toti Bes. Tots tres encara en possibilitats de podi, encara que més remotes que les de la Mireia.

Si tenim en compte, que a part dels tres membres de la Selecció Catalana, també estan en els 10 primers llocs de la general, en Kilian Jornet i l’Agustí Roc, trobem 5 catalans en els llocs d’honor de la classificació. completen el quadre d’honor 2 italians, un anglès, un mexicà i un basc. On són els espanyols de la FEDME?

Per equips Catalunya encapçala la classificació general, amb tant sols 8 punts d’avantatge sobre el totpoderós Salomon-Santiveri (format per en Kilian, l’Agustí i la Stephani Jimenez). Tant de bo tornin a Catalunya amb el cinquè títol mundial per equips, s’ho mereixen després de totes les traves que la mateixa federació els ha posat. SORT CAMPIONS!!