dimarts, 27 d’octubre del 2009

Els pentacampions ja són a casa


La Secretaria General de l’Esport, la Sra. Anna Pruna, ha rebut a la Selecció Catalana de Curses de Muntanya, que per cinquè any consecutiu s’ha proclamat Campiona del Món.


Els corredors, malgrat el cansament del llarg viatge, estaven molt contents per la fita aconseguida i en Tòfol Castanyer i la Mireia Miró, per partida doble, doncs els seus subcampionats són extraordinaris. Mireia, en el seu any de debut ha assolit aquest resultat per darrera de l’experta italiana Emanuela Brizio, que en més d’una cursa ha quedat par darrera la nostra corredora, pel que tot fa preveure, que Mireia, el proper any pot ser a dalt de tot.

Tòfol, molt content, no esperava estar allà dalt de tot, li va sortir una cursa rodona i va poder escalar fins la segona posició de la general, que tenint en compte que al davant només tenien a l’invencible Kilian, el segon lloc, te gust a victòria. Aquest ha estat el millor resultat a la Copa del Món d’en Tòfol, que ja va ser tercer l’any 2007.

Els expedicionaris també han comentat el lamentable paper de la ISF, en el intent de desqualificació de Mireia Miró, on per manca de desconeixement del reglament per part del seu president, el Sr. Giocometti, va estar a punt de costar-li a la nostra corredora el segon lloc de la cursa i de la Copa del Món. Sort d’una trucada afortunada d’en Tòfol Castanyer. Després de tot l’afer, el Sr. Giacometti, anava de salvador de la Selecció i va llençar un missatge cap a la meva persona, tot dient que em diguessin que ell no actua en contra de la nostra Selecció (ves per on va ser un dels que més va vetar la presència de Catalunya a la ISF, conjuntament amb la FEDME). Cal tenir en compte, que la desqualificació de la Mireia, afavoria rotundament a l’equip italià del Valetudo Skyrunning (recordem que Giacometti és italià), que passaria a encapçala la Copa del Món a falta de la cursa dels homes.

A la rebuda de la nostra Selecció, no ha assistit, no exercint les seves obligacions com a President de la FEEC (un cop més i en van uns quants), el Sr. Dani Planas. Sí estaven presents els tres vicepresidents, la Sra. Anna Faja i el “duo dinàmico”, Merino-Peixò. Curiós el cas d’aquest últim, que va voler eliminar fulminant ment la Selecció a principis de temporada, tot aturant la comanda de material per l’equip i posant en perill la participació de Catalunya en les competicions internacionals i nacionals, només la intervenció del Sr. Planas a petició de l’equip tècnic i l la decisió del president de retirar al vicepresident com a contacte entre els tècnics i la FEEC, va salvar la continuïtaiat de la Selecció.

També cal tenir present que en Sr. Peixò ha declarat reiteradament durant la temporada, tant en manifestacions internes de la FEEC, com externes, que la Selecció de Curses de Muntanya ha de deixar de competir. També ha esta el responsable que l’equip no viatgés a la cursa dels EEUU, el que ha estat a punt de costar el títol als catalans, si arriba a prosperar la desqualificació de la Mireia Miró.

Avui tot eren elogis i promeses de continuïtat. Veurem que ens depara el futur


La FEDME obvià l’èxit català i la ISF l’atribueix a España.

La FEDME, en la seva noticia de l’èxit de Catalunya, obvia el títol aconseguit per Catalunya (http://www.fedme.es/?action=noticia.noticia¬icia=1524) i és que per ells, això que una de les anomenades “federación autonòmica”, aconsegueixi un títol mundial, els regira els budells.

En quan a la ISF, considera aquest títol propi d’España (http://www.skyrunning.com/index.php?option=com_content&task=view&id=119&Itemid=59) al considerar que la Selecció Catalana no representa un país, si no que és un equip “comercial” d’España.

Amb tots aquests contratemps, l’equip català ha superat i amb nota, la temporada. Veurem que ens depara el futur, on las decisions de la FEEC i la compra de corredors per part de cases comercials, seran determinants. Però sigui el que sigui, de ben segur que Catalunya, amb FEEC o sense FEEC, seguirà recollint èxits