diumenge, 25 d’octubre del 2009

Catalunya i Kilian Jornet, campions del món, Tòfol Castanyer subcampió i confirmació oficial que Mireia Miró, també subcampiona.

La Selecció Catalana de Curses d’Alta Muntanya, s’ha proclamat campiona del món per cinquè any consecutiu. El quart lloc d’en Tòfol Castanyer, el sisè d’en Toti Bes i el dissetè d’en Just Sociats (avui no ha estat tant afortunat) més el segon lloc aconseguit ahir per la Mireia Miró, a la cursa del Mount Kinabalu, han estat més que suficients per aconseguir els punts necessaris per proclamar-se, un cop més Campions del Món, amb una renta de 64 punts, sobre el totpoderós i favorit Salomon-Santiveri.

A més a aquest extraordinari podi, cal afegir els subcampionats del món de la Mireia Miró i en Tòfol Castanyer, mentre que a falta de la classificació final, en Toti Bes i en Just Sociats, segur que en escalat posicions en el top-ten mundial.

Moltes felicitats a tots ells i els que no han pogut viatjar a Malàisia, per que ha estat un triomf treballat i lluitant contra no només els rivals esportius, si no també contra alguns elements de la pròpia federació (FEEC), que han volgut i volen la desaparició de l’equip penta-Campió del Món. Que any darrera any va sumant títols mundials, malgrat que els equips privats-comercials els van robant les grans figures. ENHORABONA.

Pel que fa a la cursa i al Campionat individual s’ha l’emporta’t el també català Kilian Jornet (2::40:41) que per segon any córrer amb Salomon-Santiveri, renunciant a formar part de la Selecció Catalana. Kilian aconsegueix el seu tercer títol mundial, igualant el record del també català Agustí Roc, que avui només ha pogut finalitzar en setena posició. el segon lloc a la cursa ha esat pel japonés Toru Miyahara (2:45:57), que ya va ser segon l'any passat, mentre que el tercer lloc del podi ha estat pel corredor local Mius Balanting (2:53:20).

Cinc catalans entre els 10 millors del món, per qué després la “federación española” (FEDME), s’apropiï dels excel•lents corredors catalans i vulgui fer-se seus els resultats que obtenen.

Per la seva part, l’intent de voler desqualificar a la Mireia Miró, han acabat en un no res, doncs no va infringir en cap moment el reglament. Els responsables de la ISF, abans de comunicar possibles sancions o desqualificacions, haurien de mirar-se el reglament.

Recordem que la Mireia Miró, en la cursa d’ahir i dins d’un control, li va demanar al tècnic català, Kiku Soler, que li semblava que tenia febre i en Kiku, li va agafar el braç i tocar el front per comprovar-ho. Aquest gest va estar qualificat en primer lloc com ajuda externa a la corredora catalana, doncs van interpretar que el tècnic havia empentat a la corredora catalana. Increïble, però cert.