diumenge, 4 d’octubre del 2009

Jessed Hernández, número 1 bis.

Jessed Hernández ha guanyat amb autoritat Els Cavalls del Vent, batent el record del recorregut, que tenia en Kilian Jornet des de l’any 2004 i deixant-lo en 9 hores 31 minuts i 35 segons.


Des del inici de la cursa, en Jessed Hernández ha anat al capdavant, compartint aquesta posició amb Miguel Ángel Heras, Toti Bes i Txus Romon. En primer d’aquests en quedar despenjat, ha estat el corredor basc, que perdia algo més de mig minut al pas pel refugi del Serrat i més de 10 minuts per el de Cortals. Ha estat a la pujada al refugi de Prat d’Aguilò, on Jessed (passava a tocar de casa seva) ha deixat enrere als seus dos acompanyants, que han mantingut un duel apassionant fins gairebé l’arribada, que s’ha decantat pel corredor madrileny.

En dones, el domini també ha estat total de Corinne Favre, que ha marxat pràcticament en solitari tota la cursa, mentre que Nerea Martínez ha mantingut el segon lloc, malgrat els atacs de Mónica Aguilera.

La cursa ha marcat una nova derrota del totpoderós equip Salomon –Santiveri, que havia disposat a tots els seus efectius especialistes en llargues distàncies, a excepció d’en Kilian Jornet, per arrasar en la cursa, però no comptaven amb el número 1 bis i un a Cirinne recuperada del seu accident al Nepal.

Possiblement, en Kilian Jornet sigui el número 1 en curses de muntanya, però des del meu punt de vista amb el permís d’en Jessed Hernández, que quan es troba al 100% de la seva forma física, pocs el poden fer ombra, ja ho va demostrar l’any passat a la Grigne, on va arribar a la meta de la ma d’en Kilian. És cert que en Kilian compte les seves curses amb victòries, però en Jessed també. Diferències? En Kilian és molt més rigurós i exigent en els seus entrenaments, en Jessed és totalment anàrquic (que li preguntin en el Kiku i en el César). En Kilian es programa la temporada, en Jessed va més sobre la marxa. En Kilian té un espònsor que el fa mediàtic, en Jessed no.

Malauradament, finalitzarà la temporada sense veure un duel entre els dos colossos catalans, ja que en Kilian estarà al Kinabalu i en Jessed a l’Himàlaia, on en tota probabilitat guanyaran tots dos. Haurem d’esperar a la propera temporada per veure un duel entre tots dos, mentre això no succeeixi , per a mi hi ha dos números 1, i tots dos són catalans.