dijous, 22 d’octubre del 2009

La Selecció Catalana ja està al Park Kinabalu

Els components de la Selecció Catalana, Toti Bes, Tòfol Castanyer, Mireia Miró i Just Sociats, ja són a Malàisia preparant la darrera cursa de la Copa del Món, en el mateix escenari de la cursa, el Park del Mount Kinabalu, on Mireia Miró i Toti Bes hi són per primer cop i per tant tindran més desavantatge respecte al seus companys d’equip, que ja hi van ser l’any passat.


Aquest tres dies d’aclimatació són molt importants, no tant per l’alçada, si no pel clima i l’alimentació, que més d’un ensurt ha donat en els nostres corredors en anteriors edicions.

En el nostre equip, per que es nostre, malgrat que alguns dirigents de la FEEC el vulgui eliminar, és força optimista de cara la cursa i ple de moral per intentar revalidar el títol de campions del món, això es desprèn de les paraules de Toti Bes, un cop aterrats a Kota KInabalu. “El nostre equip està per davant de tots els altres equips, així que esperem posar fi a la Copa del Món amb el títol",

Els catalans es troben a la part superior de la taula de líders amb 924 punts, seguit pels corredors espanyols del Salomon Santiveri Outdoor Team amb 916 punts, mentre que l’equip italià del Valetudo Skyrunning Itàlia estan en tercer lloc amb 890 punts.

Pel que fa a la resta de corredors internacionals, el gran absent, serà l’actual líder de la Copa del Món, el mexicà Ricardo Mejia, que una inoportuna lesió l’impedirà estar ala cita malaia i per tant redueix en molt les seves possibilitats d’aconseguir el títol. Títol que està més a l’abast de l’italià Paolo Larger, que a la seva arribada a Kota Kinabalu, ha manifestat que està decidit a guanyar el títol, clar que per això ha de quedar en aquesta cursa, per davant dels corredors catalans. Amb Paolo Larger, han arribat a Kota Kinabalu, els també italians Fulvio Dapit i l’actual líder de la categoria femenina, Emanuela Brizio, que està disposada a guanyar la corona mundial i per això creu que la seva experiència en aquesta cursa, ja va participar en anteriors edicions, serà decisiva en vers el debut de la nostre corredora, Mireia Miró i la poca de la francesa Stephani Jiménez.

Sigui com sigui, tants uns com els altres tindran que tenir en compte, altres corredors participants a la cursa com són el guanyador del Monte Fuji Toru Miyahara o el també japonès Yokoyama Tadao, o l’actual recorman de la cursa l’italià Marco de Gaspari. Sense oblidar els corredors locals, que ja han donat més d’un ensurt, Safery Sumping i Mius Balinting, en homes, mentre que en dones cal tenir en compte la també malaia Dann.y Kuilin

Esperem que els nostres corredors tinguin una molt bona cursa.