dimarts, 1 de setembre del 2009

Setembre, inici al 100%

Si agost va finalitzar amb els ultra trails del Mont-blanc , el dels Pirineus i Carros de Foc, setembre s’inicia amb competicions per tots els gustos, competicions de curta i llarga distància:

Dissabte dia 5 i fins el dissabte dia 12, es portarà a terme aquesta cursa per etapes, a trevés d’Alemanya, Àustria, Suïssa i Itàlia. La cursa es realitza per equips de dos corredors, siguin del mateix sexe o mixtes.

Les etapes van des de gairebé 40 quilòmetres, fins a un quilòmetre vertical. En total seran 238,09 quilòmetres, 15.422 metres de desnivells positiu i 14.659 metres de desnivell negatiu.
És una cursa on cal estar ben preparat psicològicament, a part d’estar molt ben compenetrat amb el company/a d’equip.

Entre els favorits, un equip español, el BUFF, format per Chemari Bustillo i Juanjo Alonso. I entre els participants, 17 equips amb participació catalana. I entre els components dels equips, noms ben habituals a les curses de casa nostra, com Jordi Pamies, Ramon Barcelo, els germans Crosas, Manel Amor,Jordi Xaus, etc.

A través del web de la cursa, podeu seguir dia a dia els resultats de cada jornada i l’evolució de les classificacions.

A Rússia es disputa aquesta singular cursa. Singular per dos motius: l’alçada de la cursa 5.642 metres, sobre el nivell del mar i per l’equipament que porten els corredors, que ha de contemplar força roba d’abric.

No cal dir que per participar en aquesta cursa, cal una bona aclimatació, no només per l’alçada, si no també pel terreny, gairebé tot el recorregut és sobre neu i glaç.

La competició té dues categories, la Cassics, que té com punt de partida Garabashi, Bochki huts, a 3708 m d’alçada i l’Extrem, que parteix d’Azau clearing, a 2400 m d’alçada.

A la llista d’inscrits no figura cap corredor català

La Copa de món torna a Europa, després del periple fora del continent europeu (Veneçuela, USA i Japó), que ha passat amb més pena que glòria, doncs la participació de corredors que disputen la Copa ha estat mínima, per no dir que nul·la.

Aquí si estaran al menys tots els europeus que aspiren al títol mundial i entre ells els catalans, estaran presents entre d’altres, Agustí Roc, Tofol Castanyer, Jessed Hernández, Mireia Miró, Laia Andreu, etc.

Serà pràcticament la darrera oportunitat que tindrà Catalunya, per apropar-se al liderat de la classificació per equips, el que no aconsegueix-hi aquí, difícilment ho podrà fer a la darrera cursa a Malàisia.

Un ultra trail que recórrer l’lla de Madeira, de 105 quilòmetres i 4000 metres de desnivell positiu. Entre els participants el català Felip Xavier del Club Excurs. Indep. Catalunya.

Un any més arriba la cursa nocturna de Vilassar de Mar, amb sortida al centre del poble i arribada a ram de mar, entre mig de torxes i si el temps i l’aigua ho permeten un bon bany. De fet només falten les havaneres i el rom cremat.

El circuit és de 17 quilòmetres i és una de les poques curses que han de tancar inscripcions per que ja omplen el número de participants que l’organització pot assumir. És una bona cursa per gaudir-la corrent o de públic.