dimarts, 29 de setembre del 2009

Cavalls del Vent: la cursa del cap de setmana

Aquest proper cap de setmana es disputarà, per primer cop, la travessa Cavalls del Vent en competició. El recorregut de 80 quilòmetres i 11.600 metres de desnivells acumulats, té com a punt de sortida i arribada la localitat de Bagà i com es sabut, transcórrer pel Parc Natural del Cadí-Moixerò.

La sortida està prevista per les 11 del matí del dissabte i el primer corredor podria arribar unes 10 hores després , és dir a les 9 de la nit. El record actual, com no, el té en Kilian Jornet des del 2004, amb 9:48 hores. Si bé en Kilian no hi serà, si estaran els 3 corredors que tenen el segon millor temps amb 10:11 hores i que formen part del grup de favorits, com són En Jessed Hernández, en Toti Bes i en Xavi Cadena. A aquests cal afegir al grup de favorits en Pere Castillo, Miguel Angel Heras, Jesus Mari Romón, en Dani Leon, en Aurelio Antonio Olivar i el qui també té les seves opcions, en Esteban Ramirez.

En noies, els grup de favorites és més reduït, les grans aspirants a la victòria són la Mónica Aguilera i la Nerea Martínez.


Pels que no vulguin o no puguin desplaçar-se fins el Berguedà, o bé dissabte vagin al Berguedà i diumenge encara els hi quedi “mono” de curses, el diumenge es disputa la Marató i la Mitja Marató de Collserola, la ja tradicional cursa de baixa muntanya, que es disputa al pulmó de Barcelona.