dilluns, 7 de setembre del 2009

Mireia Miró guanya a Escòcia, Tòfol Castanyer 3er. I Catalunya lidera la classificació per equips.

Jornada gairebé rodona pels interessos dels corredors catalans a la Copa del Món. He llegit en alguns foros que Mireia dona la sorpresa i guanya. SORPRESA?, res de sorpresa, els que la coneixem i em seguit la seva evolució aquesta temporada, podem dir que de sorpresa res. Ha estat una victòria que es veia venir, trigaria més o menys, però per fi ha arribat.
Al llarg de la temporada ja ha demostrat que està com a mínim a l’alçada d’Emanuela Brizio, Stephani Gimenez, etc. És la corredora actual amb més futur, aquest any ha sortit de l’ou, igual com ho va fer, fa un parell d’anys en Kilian Jornet. Ara si les lesions la respecten té un futur ple d’èxits. Sorpresa no, realitat i de la bona. Laia Andreu, va ser vuitena.

La Ben Nevis Race, es va desenvolupar en un clima purament escocès, és dir amb boira, fred i humitat. Des d’un inici ja es va veure que la Mireia tindria la seva oportunitat i no la va desaprofitar. La seva victòria ha estat indiscutible.

En nois el domini ha estat de l’anglès Rob Jebb, que en la pujada va estar acompanyat de l’Agustí Roc, però el corredor català, un cop més, va perdre posicions i temps a la baixada, mentre que el corredor de la Selecció Catalana, feia tot el contrari i va poder arribar tercer a l’arribada. Just Sociats va ser sisè, setè l’Agustí Roc i l’Oscar Roig, que no va tenir una actuació afortunada va ser 40è.

Amb aquests resultats Catalunya es posa al capdavant de la classificació per equips, amb 924 punts i només 8 d’avantatge sobre el tot-poderòs Salomon-Santiveri, a Malàisia, si la FEEC envia les millors peces, es pot viure una gran lluita per aquest títol mundial, que seria el quart per Catalunya.
En nois, Ricardo Mejia segueix líder , però tot està a l’aire, dependrà dels resultats de la darrera cursa. Els corredors de la Selecció Catalana amb opcions matemàtiques són en Toti Bes i en Xavi Espiña. Mentre que en Just Sociats i en Tòfol Castanyer, dependrà del seu resultat al Trial d’Oturia, si aconsegueixen un bon resultat, encara entraran a la lluita matemàtica pel títol mundial.

En noies, la Mireia Mirò es troba ja a només 18n punts del segon lloc i a 70 del liderat, una altra bona actuació a Malàisia, que segur que la tindrà, li pot donar el títol mundial. Per la seva part la Laia Andreu, pràcticament ha quedat descartada pel títol, però una bona actuació seva a Oturia i Malàisia, la pot posar, altre cop, entre el top-ten de la Copa del Món

Informació Ben Nevis Race: http://www.bennevisrace.co.uk/
Classificació Copa del Món: http://www.skyrunning.com/index.php