diumenge, 27 de setembre del 2009

Finalitza la Copa de las Españas

El corredor de la Selecció Catalana, Tòfol Castanyer i i la valenciana Esther Gil, han estat els guanyadors de la darrera cursa de la Copa de las Españas de Carreras por el Monte.


El corredor català, s’ha imposat per 33, segos a Didier Zago, en un final de cursa força emocionant. Per la seva part la corredora valenciana ha dominat absolutament la cursa i s’ha imposat per més de 2 minuts, a la corredora francesa Stephani Jimenez.

Am els resultats d’avui, Tòfol Castanyer i Just Sociats (sisè avui), passen, conjuntament amb Toti Be, a formar part del Top Ten de la Copa del Món, és dir entre els 10 millors hi ha 5 catalans (cal afegir a Kilian Jornet i Agustí Roc) i quants espanyols?=”zero patatero”.

Tornat a la Copa de las Españas, a falta de la classificació oficial, els guanyadors han estat el segovià David López Castan i l’andalusa Blanca Maria Serrano. El primer català ha estat Kiko Martí en cinquena posició i Anna Comet en quarta posició. Cal destacar el bon resultat de Lola Brusau, guanyadora de la categoria de veteranes i cinquena de la general.

Sense treure-lis mèrits als guanyadors, als quals felicito, no puc per menys, que destacar l’injust del sistema de puntuació, ja fa temps que ho dic, el sistema de “coeficients”, és una m.... i per suposat injust i si més no la copa està descompensada en puntuació entre les curses que la configuren. Així el guanyador en nois, en David Garcia, no ha guanyat cap cursa de la Copa, si bé ha estat molt regular, però és que el fins ara líder, Miguel Caballero, ha aconseguit dues victòries de quatre possibles, és dir el 50% de les curses i no està entre els 5 primers classificats, superat per molts corredors que no han fet cap podi a la Copa.

En noies, sense cap mena de dubte, la guanyadora moral i la millor de la Copa, l’Esther gil, amb dos primers llocs i un segon, s’ha tingut que conformar amb la quarta posició final, és dir sense podi. Algú creu que això és just, a part del Sr. Marimon?.

Classificació Puyada Oturia: http://www.puyadaoturia.org/