dilluns, 7 de setembre del 2009

Gore-Tex Transalpine-Run, 3a. etapa

Quan es porten 3 dies de competició, i més de 91 quilòmetres recorreguts i més de 13.200 metres de desnivells acumulats, la Transalpine inicia el seu tram central, on les posicions es van clarificant poc a poc.


En categoria de dones, on no hi ha cap equip català, el domini és per la parella italiana, formada per Irene Senfter i Petra Theiner, amb una avantatge de tant sols 10 minuts sobre la parella també italiana formada per Martina Pfeifhoter i Elisabeth Egarter.

En equips mixtes, la parella anglesa formada per la coneguda Angela Mudge i Ben Bardsley, dominen amb claredat, més de 45 minuts d’avantatge sobre els segons classificats, la parella austrio-suïssa formada per Seppi Neuhauser i Gaby Steigmeier. El primer equip català és el format per Barbara Sagi i Alex Claraso, en el lloc 16, a més de 4 hores dels líders de la categoria.

En equips masters, els líders són l’equip alemany format per Anton Philipp i Thomas Miksch, però seguits a menys d’una hora pel català Oscar Pérez i el Palencià Eladio Guillermo Lantada (que avui han estat segons en l’etapa, en la seva categoria). En el lloc 16è, trobem el primer equip totalment català (Jaume Garrosset i Jaume Barriach) a més de 4 hores i mitja dels primers classificats.

En homes el domini també és anglès, l’equip format per Andrew Symonds (unaltre corredor habitual a les curses de la Copa del Món) i Tom Owens, dominen gairebé amb una hora de diferència sobre els italians Roland Osele i Michael Fisher. El primer equip català el trobem a la 8a. posició, Marc Caros i Manel Amor cedeixen 2:45 respecte a l’equip anglès (vuitens a l’etapa d’avui). En el lloc 12è, estan els germans Crosas (Armando i Gabriel), a 3:12 dels primers. El tercer equip català el trobem al lloc 19è (Ramon Barcelo i Jordi Pamies) a gairebé 4 hores dels líders.

Demà la cursa entra en territori suïs, Galtür – Scuol, de 39,92 quilòmetres i 5073 metres de desnivells acumulats i una estimació de 6 hores pels primers corredors.